Deprem Vergileri Nereye Gitti? Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıkladı

Afrika ziyaretleri ile ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Elazığ depremi sonrası son duruma değinirken deprem vergilerinden gelen paraların nereye gittiğini açıkladı.

Deprem Vergileri Nereye Gitti? Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan deprem paraları açıklaması.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan 'ın açıklamaları:

"Cezayir'in ardından 15 Temmuz'da ülkemize ilk ve en güçlü desteği sağlayan Gambiya'ya geçtik. Son yıllarda firmalarımızın Senagal'de firmalarımızın hayata geçirdiği projelerle ilişkilerimiz daha da güçlendi."

DEPREM SONRASI SON DURUM

"Depremin ardından hastanelere başvuran vatandaşlarımıza geçmiş olsun diyorum. Halen hastanede olan 41 kardeşimize acil şifalar diliyorum."

DEPREM HABERİNİ ALIR ALMAZ...

"Deprem haberinin alınmasıyla birlikte 3 bakan arkadaşımı anında hemen Elazığ'a gönderdik. Sağ olsunlar kendileri anında oraya ulaşarak o günden bu güne orada bu çalışmalara hep birlikte nezaret ettiler. Ve terk etmediler. Dün İçişleri Bakanım MGK için Ankara'ya geldi ve tekrar Elazığ'a döndü. Aynı şekilde Sağlık Bakanım bu salgınla malum ilgili olarak dün akşam geç vakitte geldi ve buradaki çalışmalara bizzat katıldı. Çevre Şehircilik ve İçişleri Bakanlarımız ve il mliletvekillerimiz orada. Ve yerel yönetimlerden sorumlu arkadaşlarımız sağ olsunlar oradalar."

"Devletimiz tüm kurum ve görevlileriyle insanlarımızın yardımına koşmuştur. 7 bni 171 personel ve 661 araç deprem bölgesinde görevlendirilmiştir. Şu ana kadar deprem bölgesinde AFAD tarafından 25 bine yakın çadır 30 bin yatak ve 50 bin battaniye ulaştırılmıştır. Kızılay tarafından da da yine bu şekilde."

TARİHİN EN HIZLI MÜDAHALESİ

Şahsım da Elazığ ve Malatya'da halkımızla iç içe olduk. Halleştik. Dertleştik ve uzun yolculuğumuza da başladık. Şunu açık net söylemem lazım Türkiye tarihinin en hızlı ve etkili afete müdahale faaliyetini bu depremde yürütmüştür. Şu an çıkıp CHP'nin tarih cahili başkanı acaba Düzce, Kocaeli, Sakarya, Bolu depremlerinde ne olmuş ne bitmiş bilmez. Cezaevinden yeni çıkmıştım. Bu deprem olunca ilk işim oralara gitmek oldu. Ve 9-10 gün deprem bölgelerinde halkla bir araya geldim. Çünkü biz dertliydik. Ve bunlardan uzak kalamazdık. Çalıştık. İktidar olduk. Yarım kalmış olan o bölgelerdeki çalışmaları biz tamamladık. Bundan da haberi yoktur.

DEPREM VERGİLERİ

"Utanmadan deprem paraları nereye gitti diye soruyor. Van depreminde 20 katrilyona yakın para harcadık. Deprem için toplanan paralar yerine gittiği gibi biz milli bütçeden buralara çok ciddi harcamalar yaparak oraları ayağa kaldırdık."

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA