Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Erken Seçim Sorusuna Yanıt

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup toplantısının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Erken Seçim Sorusuna Yanıt

Toplantının ardından Anayasa Mahkemesi üyesi Engin Yıldırım'ın paylaşımı sorulan Cumhurbaşkanı, "Çok talihsiz bir açıklama. Bu talihsiz açıklamayı keşke yapmamış olsaydı. Kaldı ki bir üyenin üzerine böyle bir şey düşmezdi. Açıkça siyasete soyumuş. Çok arzu edersen istifa edersin siyasete girersin. Siyasette daha da fazlasını söyleme şansını yakalarsın. AYM başkanı Yıldırım gibi düşünmüyorsa gereğini yapmalı." ifadelerini kullanırken, MHP Lideri Bahçeli'nin AYM'ye yönelik teklifinin hatırlatılması üzerine, 'İnşallah' yanıtını verdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun çağrısının ardından başlayan erken seçim tartışmalarına da değinen Cumhurbaşkanı,"Gündemimizde böyle bir şey kesinlikle yok. Cumhur ittifakı olarak Sayın Bahçeli’nin de ifade ettiği gibi böyle bir şey söz konusu değil. Bunun vakti saati bellidir, Haziran 2023." şeklinde konuştu.