Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Ülkemiz Şahlanış Dönemine Giriyor"

TOBB Ekonomi Şurasına katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gündeme ilişkin önemli ifadeler kullandı ve ekonominin şahlanış dönemine gireceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Ülkemiz Şahlanış Dönemine Giriyor"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan faiz ve milli gelir açıklaması.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Ekonomi Şurası'na katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERdoğan, burada önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan yaptığı açıklamada faiz mesajı verdi.

İşte Erdoğan'ın açıklamaları:

"Bizim milletimize sözümüz gereği, proje kişiliklerle proje kadrolarla işimiz olmaz. Milletimize verdiğiniz sözü tutarak yerli otomobil projesini adım adım geliştirdiniz.

Yüksek faizin nelere mal olduğu ortada. Yüksek faizler gerçek anlamda yatırım yapabilir miyiz? Yüksek faize yatırımcımızı ezdirmememiz gerekiyor. Bu konuda istişareye özel önem veriyoruz.

Yüksek faizden arındırılmış çok sayıda destek paketini hayata geçirdik. Birikmiş kamu alacaklarına yapılandırma imkanı sunduk. Önümüzde yeni bir dönem var. Artık üretime, ihracata ve istihdama odaklanmalıyız."

MİLLİ GELİR

Kişi başına gelir 12 bin dolar seviyesine çıktı.

ŞAHLANIŞ DÖNEMİNE GİRİYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni yatırımlar , istihdam, ihraacat ve büyüme ile ekonomide şahlanış dönemine girileceğini söyledi. "Ülkemiz hazırlık dönemini bitirdi. Artık şahlanış dönemine giriyor"