Bülent Turan: Yeni Askerlik Sistemi'nde Revizeler Söz Konusu

AK Parti TBMM Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, TBMM Genel Kurulu'nda görüşmeleri süren 'Askeralma Kanunu Teklifi' ile ilgili açıklamalarda bulundu. Yeni Askerlik sisteminin tüm partilerin görüşü alınarak hayata geçirilmesinden yana olduklarını, bu yüzden bazı revizeler yapılabileceğini söyleyen Turan, 84 maddelik teklifin her maddesiyle ilgili konuşmaların uzaması halinde bunun iki ay sürebileceğini, uzlaşı iğle kısa sürede teklifi geçirmekten yana olduklarını söyledi

Bülent Turan: Yeni Askerlik Sistemi'nde Revizeler Söz Konusu

Bülent Turan: Yeni Askerlik Sistemi'nde Revizeler Söz Konusu

AK Parti TBMM Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, TBMM Genel Kurulu'nda görüşmeleri süren 'Askeralma Kanunu Teklifi' ile ilgili açıklamalarda bulundu. Yeni Askerlik sisteminin tüm partilerin görüşü alınarak hayata geçirilmesinden yana olduklarını, bu yüzden bazı revizeler yapılabileceğini söyleyen Turan, 84 maddelik teklifin her maddesiyle ilgili konuşmaların uzaması halinde bunun iki ay sürebileceğini, uzlaşı iğle kısa sürede teklifi geçirmekten yana olduklarını söyledi.

SON DAKİKA HABERLERİNİ TAKİP ETMEK İÇİN TIKLA VE KATIL.

AK Partili Bülent Turan, "Bir daha söylüyorum: Askerlik bizim ortak meselemiz. 1927 tarihli bir kanun var. Bu kanun şimdiye kadar yüzden fazla defa revize edilmiş, değiştirilmiş, eklenmiş, çıkarılmış, vesair. Şu anda görüşmek istiyoruz fakat bu görüşmeyi yaparken de -tüm kamuoyunun takip ettiği gibi- Bakanımız tüm partilerle görüşüyor, bizler, grup başkan vekilleri bir araya gelip görüşüyoruz.84 madde az bir sayı değil. Tüm yasal konuşmalar da değerlendirilse belki iki ay sürer. Ama diyoruz ki uzlaşı zemininde beraber tartışarak ülkemizin en iyi bir modelle beraber askerlik sorununu çözelim ve bu kanunu geçirelim istiyoruz. Uzlaşı niyetimizden dolayı ki daha -tırnak içerisinde- yavaş gidip anlayıp dinleyip ziyaretler yapmaya çalışıyoruz. Sayın konuşmacının da bu konudaki emeğimizi takdir etmesini bekleriz. Noter gibi bu işi yapacak olsaydık kimseyle konuşmadan görüşmeden sadece oylama yapıp öyle verirdik. Ama bir daha diyorum: Askerlik ortak paydamız, tüm partilerin kanaatlerini alıyoruz; ciddi anlamda çalışmalar yaptık, revizeler söz konusu. Bugün de Savunma Bakanımız tüm partileri ziyaret edecek ve çıkacak ortak kanaate göre, ümit ediyorum, 84 madde arzu edilirse bir saatte biter, arzu edilip bitmezse haftaya biter. Ama ok yaydan çıktı tabiri caizse. Bunu gelin, hep beraber, uzlaşı zemininde, birbirimizi itham ederek, "noter gibi" falan diyerek değil anlaşarak, konuşarak en iyi kanunu beraber çıkaralım diyorum" dedi.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA