AK Partili Milletvekiline Rekor Ceza Kesildi

Son dakika haberi: Düzenlenen 1500 kişilik düğün tepkilere neden olmuştu. Kaymakamlık tarafından yapılan açıklamada üst limitten ceza kesildiğine yer verildi.

AK Partili Milletvekiline Rekor Ceza Kesildi

AK Parti Milletvekiline rekor ceza.

Yasak olmasına rağmen Kocaeli 'de 1500 kişilik düğün yapan AK Parti Milletvekili Cemil Yaman , gündem olmuştu. Korona tedbirlerine uyulmayan düğünle ilgili inceleme başlatıldı ve Cemil Yaman 'a 6300 lrira ceza kesildi. 

Dilovası Kaymakamlığı tarafından verilen ceza kararı  az önce açıklandı. Yapılan açıklamada, düğünün yapıldığı işletmenin bağlı olduğu Karayolları Genel Müdürlüğü'ne 6 bin 360 TL'lik cezai işlem uygulandığı ve yemek firmasına da 3 bin 180 TL idari para cezası uygulandı.

Yapılan açıklamada, Cemil Yaman'a 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunun 282. maddesi uyarınca Hıfzıssıhha Kurulu kararına dayalı olarak en üst sınırdan 3 bin 180 TL idari para cezası uygulanmasına karar verildi. Milletvekili Yaman'a düğünler ile nikahlarda toplu yemek verilmesi de dahil olmak üzere her türlü yiyecek içecek servisi ya da ikramının yasaklanmasına rağmen, düğünde davetlilere toplu yemek verildiği için aynı tutardaki idari para cezası iki kez uygulandı ve ceza 6 bin 360 TL oldu.

Öte yandan yemek tedarikçisine ise her türlü yiyecek içecek servisi ya da ikramı yasaklanmasına rağmen, yemek servisi yaptığı için aynı Kanununa göre Hıfzıssıhha Kurulu Kararına dayalı olarak en üst limitten 3 bin 180 TL idari para cezası uygulandı.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA