AK Parti,Asgari Ücret Stratejisinden Ne Kadar Karlı Çıkacak?

Yurdumuzda milyonlarca asgari ücretli bulunmaktadır. Asgari ücretle çalışan insanlar, heyecanla 2023 yılında yapılacak zam oranlarını iyice merak etmeye başladılar. Temmuz 2022 yılında Asgari Ücret Tespit Komisyonu yapmış olduğu toplantı sonucu, Asgari ücreti net olarak 5 bin 500.35 TL olarak kanunlaştırmıştı.

AK Parti,Asgari Ücret Stratejisinden Ne Kadar Karlı Çıkacak?

Ocak 2023 asgari ücret zammına ait Ak Parti sözcüsünden son dakika açıklaması geldi. İşte merakla beklenen asgari ücretle ilgili açıklama haberi…

Cumhurbaşkanı Erdoğan asgari ücret zammına dair bazı açıklamalar yaptı. Cumhurbaşkanı’nın yaptığı açıklamaya göre. ‘’Küresel ekonomik kriz ülkemize de bazı etkiler bırakmıştır. Bu etkiler nedeniyle sıkıntı yaşayan insanlarımızı rahatlatacak tedbirler ve adımlar attık, atmaya da devam edeceğiz. Memurlara, memur emeklilerine ve asgari ücretliye, yılbaşından itibaren maaşlarında büyük bir artışın yapılacağını söyledi’’ Bütün çalışanların ve emeklilerin maaşlarında yüksek oranda zam yapılması beklenmektedir. Cumhurbaşkanı daha sonra yaptığı açıklamalarda asgari ücret komisyonu ile yapılacak toplantılar Aralık ayında başlayacak ve ona göre de yapılacak zam oranı belirlenecek açıklamalarında bulundu. 2023 yılına maaşlara yüksek oranda yapılacak zamlar ile güçlü bir şekilde girilecek açıklamalarını yineledi.

Devlet olarak bütün çalışanların haklarını koruyacaklarını ve asgari ücretliyi rahatlatacak tedbirlerin alınması da söz konusudur. İşçilerin yüksek enflasyon karşısında çekmiş oldukları sıkıntıların yılbaşından sonra sona ereceği bilgisi verilmektedir.

Numan Kurtulmuş’tan Asgari Ücret Açıklaması

Asgari ücret zammı konusunda bazı açıklamalar yapan Numan Kurtulmuş, bu yılın sonlarında bütün fiyat artışları göz önüne alındığında vatandaşların alım güçlerini artıracak yeni tedbirlerin alındığını buna göre asgari ücrette büyük bir artış olması için çalışmalar yapılmaktadır. Denildi.

Hükümet tarafından herkesi memnun edecek bir asgari ücret zammının olması yönünde açıklamalar yapılmaktadır. Çalışma Bakanı Bilgin ise, Önümüzdeki Aralık ayında asgari ücret konusunu yeniden ele alıp kesin kararı o zaman vereceğiz açıklamasında bulundu. Şu anki mevcut olan asgari ücret bürüt 6 bin 471 TL. Net asgari ücret 5 bin 500.35 TL olarak işçilere ödenmektedir. Asgari ücretle işçi çalıştıran birçok firma kendilerinin yapmış oldukları zam ile işçilere asgari ücretin üzerinde maaş ödemesi yapmaktadırlar.