AK Parti'den Son Dakika Sigara Zammı Açıklaması (İşte Güncel Sigara Fiyatları)

Son dakika haberi: AK Partili Milletvekili Müşerref Pervin Tuba Durgut yaptığı son dakika açıklamasında, alım gücüne göre Türkiye 'de sigaranın birçok ülkeye göre daha ucuz olduğunu söyledi.

AK Parti'den Son Dakika Sigara Zammı Açıklaması (İşte Güncel Sigara Fiyatları)

Sigara fiyatları ile ilgili son dakika açıklaması.

Temmuz ayında gelen ÖTV zammının ardından Ağustos ayının ilk günlerinde sigaralara art arda zamlar geldi. Sigara dağıtıcı şirketleri tarafından yapılan açıklamada sigaranın paket fiyatına 3 TL 'lik zam geldiği bildirildi. 

Zamlar , sigara tiryakilerinin tepkisine neden olurken AK Parti 'den sigara zamları ile ilgili bir açıklama geldi. Adalet ve Kalkınma Parti İstanbul Milletvekili-TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanvekili Müşerref Pervin Tuba Durgut yaptığı son dakika açıklamasında sigara fiyatlarına değindi.

Durgut yaptığı açıklamada sigara fiyatlarının Türkiye 'de , dünyanın birçok ülkesinden daha ucuz olduğunu  söyledi. Satın alma paritesine göre sigara fiyatlarının diğer ülkelere göre düşük olduğunu söyleyen Durgut, refah düzeylerine göre Türkiye 'de 100 birim sigara alınırken İngiltere 'de bu rakamın 25 olduğunu ifade etti.

İşte AK Partili vekilin açıklaması:

"Çok yüksek sigara içme oranları ve ölüm sayılarına rağmen Türkiye, Avrupa'da ve dünya genelinde sigaraların en ucuza satıldığı ülkedir. Satın alma gücü paritesine göre hesaplandığında ise Türkiye sigara fiyatında 37 Avrupa ülkesi içinde en ucuz ülke. Tüketicilerin refah düzeyi kıyasına göre Türkiye'de 100 birim sigara alınırken İngiltere'de ancak 28 birim sigara alınabiliyor."

GELEN SON ZAMLAR SONRASI GÜNCEL SİGARA FİYATLARI

Ağustos ayının ilk günlerinde gelen sigara zammı sonrası birçok marka artık 3 TL daha pahalıya satışa sunuluyor. İşte son zamların ardından güncel sigara fiyatları >>

​​​​​​​YENİ ZAM GELECEK 

Bu zamların ardından 1 Eylül tarihinde sigaraya yeni bir zam daha gelebileceği bildirildi. Yeni zammın ÖTV artışı ile yapılacağı açıklandı.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA