Sigara fiyatları ile ilgili son dakika açıklaması.
Temmuz ayında gelen ÖTV zammının ardından Ağustos ayının ilk günlerinde sigaralara art arda zamlar geldi. Sigara dağıtıcı şirketleri tarafından yapılan açıklamada sigaranın paket fiyatına 3 TL 'lik zam geldiği bildirildi.
Zamlar , sigara tiryakilerinin tepkisine neden olurken AK Parti 'den sigara zamları ile ilgili bir açıklama geldi. Adalet ve Kalkınma Parti İstanbul Milletvekili-TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanvekili Müşerref Pervin Tuba Durgut yaptığı son dakika açıklamasında sigara fiyatlarına değindi.
Durgut yaptığı açıklamada sigara fiyatlarının Türkiye 'de , dünyanın birçok ülkesinden daha ucuz olduğunu söyledi. Satın alma paritesine göre sigara fiyatlarının diğer ülkelere göre düşük olduğunu söyleyen Durgut, refah düzeylerine göre Türkiye 'de 100 birim sigara alınırken İngiltere 'de bu rakamın 25 olduğunu ifade etti.
İşte AK Partili vekilin açıklaması:
GELEN SON ZAMLAR SONRASI GÜNCEL SİGARA FİYATLARI
Ağustos ayının ilk günlerinde gelen sigara zammı sonrası birçok marka artık 3 TL daha pahalıya satışa sunuluyor. İşte son zamların ardından güncel sigara fiyatları >>
YENİ ZAM GELECEK
Bu zamların ardından 1 Eylül tarihinde sigaraya yeni bir zam daha gelebileceği bildirildi. Yeni zammın ÖTV artışı ile yapılacağı açıklandı.
KAMUBULTENİ.COM | ANKARA
Bukadar sacma yorumlar okumadim yok efendim neymis cocugmuza bir cift ayakkabi almak icin arefe gunu bile calisiyoruz demis abicim sen cocugunun rızkını sigaraya yatırıp üstüne bide kendini nasıl acındırabiliyorsun her ay sigaraya 300 lira verecegine ayakkabı al size kim için diyor üstüne bide hasta oluyosun kötü bir madde çocukların üzülecek başına bir sey gelse sigara yüzünden bunlari düşünme ama sen git sigaraya yapilan zam uzerinden kendini acindir gercekten acizlik bu baskada bisey drgil bir duman icin geldiginiz noktaya bak.
Sigara ihtiyaç değildir içmeyin kardeşim...
Sigara ve akole yapilan zamlari destekliyorum. Kendi paramizle biźe emanet olan vucudumuzu zehirliyoruz. Birde devletin sigara ve alkolden kaynalanan saglik giderlerini dusunursek sigara ve akole yapilan ÖTV zammi cok cok az.Bende sigara iciyorum ama zamlari destekliyorum. Sigara icmeyen vatandaslarin vergileriyle sigara ve alkolden kaynaklanan kotu hastaliklarin tedavisinin yapilmasi haksizlik degilmi
Sigarayı bıraktım sayelerinde Allah razı olsun hepsinde
İçmeyin gittsin
Valla arkadaşlar en iyisi bırakın zam geldi bıraktım. Bir kaç zam daha gelirse bir çok kişi bırakcaktır.
içmeyin kardeşim bırakın gitsin. ekmek değil su değil
dahada artsın ki sağlık için bıraksınlar