AK Parti'den İlker Başbuğ Açıklaması

Son dakika haberi: AK Parti 'den İlker Başbuğ ve İdlip hakkında açıklama geldi. İşte Ömer Çelik 'in yaptığı son dakika açıklaması.

AK Parti'den İlker Başbuğ Açıklaması

AK Parti 'den İlker Başbuğ açıklaması.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik katıldığı bir programda gündemi değerlendirdi. İlker Başbuğ 'un açıklamalarına tepki gösteren Çelik, askeri bürokratların çok fazla siyasi beyanat vermeyi sevdiğini söyledi. 

Çelik, "Bugünlerde eski bir Genelkurmay başkanı da konuşuyor ya sanki Türkiye bugünlere güllük gülistanlık bir tarihi süreçten gelmiş gibi. Askeri bürokratlar maalesef çok fazla siyasi beyanat vermeyi seviyorlardı. Bugünlerde çok konuşan kişi de siyasete karışmayı çok seven bir kişiydi. O sebeple zaten belli suçlarda asker kişilerin dünyadaki örneklerine uygun şekilde sivil mahkemelerde yargılanmasından son derece rahatsızlık duyuyor. Bu şahıs da belli bir kuruma verilen kadrolarla ilgili, katsayı düzenlemesiyle ilgili beyanat vermeyi çok severdi."

İdlip meselesine değinen Ömer Çelik açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Burada ne işimiz var deniliyor. Eğer biz bu 30 kilometrelik harekat alanı oluşturmuş olmasaydık Barış Pınarı Harekatıyla, sınırlarımızın içerisine terör örgütleri bombalar, füzeler atıyordu. Bu derinliğin sağlanması bizim milli güvenliğimizin korunması açısından son derece elzemdir. Eğer biz bu şekilde alan derinliğini elde etmeseydik, o zaman terör örgütleriyle kendi sınırlarımızın içinde karşılaşmak durumunda kalacaktık. İkincisi, 3,5 milyona yakın mülteciyi ülkemizde barındırıyoruz. Tarih boyunca olduğu gibi ölümden kaçan, bizim güvencemizi isteyen insanlara tabii ki kucağımızı açıyoruz. Her zaman onlarla beraberiz. O insanların hiçbir şekilde ölüme terk edilmesine müsaade etmeyiz ama Türkiye'nin kaldıracağı yükün de bir sınırı var. İkinci bir göç dalgasının engellenmesi bakımından da bu son derece önemlidir. Dolayısıyla tahkimatımızı devam ettiriyoruz. Operasyon dediğiniz şey zaten bütün bu çerçeve içinde gözlem noktalarımıza yapılan saldırılara en güçlü karşılığın verileceği söylendi, o zaten yapılıyor. Onun dışında terörle mücadeleyle ilgili oradaki başta bir takım radikal unsurlarla olmak üzere onların temizlenmesiyle ilgili operasyonlara da devam ediliyor."

Kamubulteni.com  | Ankara