AK Parti'den Erken Seçim ve Seçim Anketi Sonucu Açıklaması

Son dakika haberi: AK Parti 'den erken seçim iddialarına ilişkin açıklama gelirken son seçim anketi konusunda da önemli ifadeler kullanıldı.

AK Parti'den Erken Seçim ve Seçim Anketi Sonucu Açıklaması

AK Parti 'den erken seçim ve seçim anketi açıklaması.

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş dikkat çeken son dakika açıklamalarda bulundu. Kurtulmuş yaptığı açıklamada son günlerde gündemde olan erken seçim iddialarına değindi ve seçim anketleri hakkında dikkat çeken yorumda bulundu. Ayasofya'nın cami statüsüne alınmasına ilişkin gündeme de değinen Numan Kurtulmuş, terörle mücadelede gelinen son durum hakkında da bilgi verdi.

Kurtulmuş, "Terör örgütü PKK/YPG’nin terör koridoru hayaliyle Suriye’nin kuzeyinde yürüttüğü hiçbir faaliyete izin verilmeyecektir. Halkımızın ve hudutlarımızın güvenliği ile Suriyeli kardeşlerimizin huzur ve emniyeti sağlanana kadar terörle mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir." dedi. 

AYASOFYA 

Ayasofya 'nın Cami Statüsüne alınması konusuna değinen Kurtulmuş, "İnşallah daha önce açılır. Bana sorarsanız bugün açılsın. Şuan yüksek yargıda olan bir iş İnşallah yargı bu konuda müspet bir karar verir. Ayasofya'nın ibadete açılmasını bekliyoruz" dedi. 

SEÇİM ANKETİ

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine değinen Kurtulmuş, sistemin iyi işlediğini, bazı aksaklıkları varsa uygulamada düzeltileceğini söyledi ve seçim anketlerinde AK Parti 'nin açık ara birinci olduğunu söyledi. Kurtulmuş, ""Cumhurbaşkanlığı sistemi başarıyla devam ediyor. Eksikleri noksanları varsa uygulamaya bakılırarak uygulamalarda düzenlemeye gidilebilir. Bizde kamuoyunu her zaman takip ediyoruz. AK Parti en yakın siyasi rakibiyle arasında neredeyse iki katı mesafe olacak kadar birinci partidir. Milletin büyük bir desteği söz konusudur. AK Parti'nin oy kaybı söz konusu değildir. Biz kendi dersimize çalışıyoruz. 2021 baharında ya da akışa göre kongremizi yaparız." dedi. 

ERKEN SEÇİM

Son günlerdeki erken seçim iddialarına da değinen Kurtulmuş, "Erken seçim meselesi ittifaklar meselesi gündemi saptırmak için ortaya çıkıyor." dedi.