'Gençler Umutsuz' 200 Personel Alımına 52 Bin Kişi Başvuru Yaptı

Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı 200 personel alımına rekor başvuru geldi. 45 bini üniversite mezunu 52 bin aday başvuru yaptı.

'Gençler Umutsuz' 200 Personel Alımına 52 Bin Kişi Başvuru Yaptı

200 personel alımına 52 bin kişi başvurdu.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından yayımlanan büro memuru, şoför ve işçi alımı ilanında 200 personel alımı yapılacağına yer verilmişti. Belediyeye yapılacak 200 personel alımına şimdiye kadar rekor düzeyde başvuru oldu. Belediyeden yapılan son dakika açıklamasında son başvuru sayısının 52 bin olduğuna yer verili.

45 BİNİ ÜNİVERSİTE MEZUNU

İlana başvuru yapan 52 bin kişiden 45 bininin üniversite mezunu olduğunu söyleyen Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, "Ülkenin geldiği nokta ne yazık ki bu. Belediyeler, bu işsizliğin altında eziliyor" dedi. Karalar, "200 eleman alacağız, şu ana kadar 52 bin kişi başvurdu." dedi ve başvuruların devam ettiğini, başvuru sayısının daha da artmasını beklediklerini söyledi.

GENÇLER UMUTSUZ

Gençlerin umutsuz olduğunu söyleyerek sözlerini sürdüren Karalar, "Bunların yüzde 90'ını da üniversite mezunları oluşturuyor. Şimdi bu üniversite mezunlarına hangi işi vereceğiz? Bir kere uzmanlık alanları farklı. Mesela kadın, erkek sosyal bilimler mezunu başvuruyor, onu park bahçelerde mi görevlendireceğiz, ağır vasıta şoförü olarak mı? Bu kadar çok üniversite kurulursa ve ona göre iş alanı yaratılmaz ise ülkenin geleceği nokta bu olur. Gençler ne yapsın, çaresiz. Biz de mümkün olduğunca el uzatmaya çalışıyoruz ama bir noktadan sonra tıkanıyor. Biz de, belediyeler olarak bunun altında eziliyoruz." dedi.