Ecrin Bebek İçin Rekor İmza-Sen de Katıl

Ecrin bebek için imza kampanyasında rekor sayıya ulaşıldı. SMA hastası olan ve Coughassist cihazına ihtiyacı olan Ecrin Bebek için bir imza da siz atın.

Ecrin Bebek İçin Rekor İmza-Sen de Katıl

Ecrin Bebek için kampanyada 102 binden fazla imza toplandı.

Adana 'da 1.5 yaşında olan ve SMA hastalığı bulunan Ecrin bebeğin yaşaması için öksürtme cihazına (Coughassist) ihtiyaç var. Ancak bu cihazın Türkiye şartlarında fiyatı 30.000 TL  Bu ücret, asgari ücretle çalışan babasını kara kara düşündürüyor.

Yavrusunun hayata tutunmasını isteyen baba hayır severlerden yardım bekliyor. 

Ecrin Bebeğin doktoru Dr. Nurhan Demirhan, "Ecrin'in doktoru olarak şahit olduğum bu çaresizliğe göz yummak istemedim ve ailenin sesi olmak için bu kampanyayı başlattım. Biliyoruz ki yaşam hakkı ve sağlık hakkı en temel insan haklarından biridir. Anayasamızda düzenlendiği üzere sosyal devlet olmanın bir gereği olarak bu hakların korunması, kullanılması ve geliştirilmesi devletin sorumluluğundadır." dedi ve sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Ecrin bebeğin ihtiyacı olan öksürtme cihazının ücretsiz olarak Sağlık Bakanlığı ve SGK tarafından karşılanması hem haktır hem de Ecrin'in durumunda hayatidir. Ölüm kalım meselesidir. 

Cihazın bir an önce ücretsiz olarak Ecrin bebeğe verilmesini ve bunun benzer durumdaki hastalar için emsal olmasını bekliyoruz. 

Lütfen kampanyayı imzalayıp paylaşarak destek olun,

Sevgiler

Dr. Nurhan Demirhan"

Kampanya kapsamında şimdiye kadar 102 bin 891 kişi imza attı.  Hedef ise 150 bin imza..

İşte kampanya linki >

https://www.change.org/p/1-5-ya%C5%9F%C4%B1ndaki-ecrin-bebek-i%C3%A7in-%C3%B6ks%C3%BCrtme-cihaz%C4%B1-coughassist-kar%C5%9F%C4%B1lans%C4%B1n-sgksosyalmedya-saglikbakanligi-sagliklicozum

KAMUBULTENİ.COM  |ANKARA