Dünyadaki Nükleer Silahların Yerleri Yanlışlıkla Açıklandı-Türkiye'de O Şehirde Var

Son dakika haberi: Dünyadaki nükleer silahların yerleri açıklandı. NATO tarafından yanlışlıkla yayımlanan raporda Adana 'da 50 nükleer silah olduğu belirtildi.

Dünyadaki Nükleer Silahların Yerleri Yanlışlıkla Açıklandı-Türkiye'de O Şehirde Var

NATO bir rapor yayımladı: İncirlik 'te 50 nükleer silah yer alıyor.

Belçika medyasının son dakika olarak duyurduğu, NATO tarafından yanlışlıkla yayımlandığı belirtilen ve kısa bir süre içinde yayından kaldırılan söz konusu raporda ABD’nin; Belçika, Almanya, İtalya, Hollanda ve Türkiye’de bulunan nükleer silahlarının yerleri bildirildi.

ADANA 'DA 50 NÜKLEER BAŞLIK VAR

Yayımlanan raporda 150 nükleer silahın Belçika ’da bulunan Kleine Brogel Üssü, Almanya’daki Büchel Üssü, İtalya’da bulunan Aviano ve Ghedi-Torre üsleri ile Hollanda’daki Volkel Üssü’nde bulunduğuna yer verildi. 

Yayımlanan raporda Türkiye detayının da dikkat çekti. 150 nükleer silahtan 50 tanesinin İncirlik Üssü ’nde yer aldığı belirtildi.

ADANALI VATANDAŞLAR TEDİRGİN

Nükleer başlıkların Adana 'da olduğunun bildirilmesi sonrası haber, Türkiye’de de yankı buldu. Bu haberin ardından İncirlik Hava Üssü’nün bulunduğu Adana’daki vatandaşları endişelendirdi.

PATLARSA BÜYÜK TEHLİKE

Abdullah Öztürk isimli vatandaş, “Eğer varsa ve patlarsa tehlikelidir tabii ama olsa bizim devletimizin bilmesi lazım, askerimizin bilmesi lazım. Amerika yığınak yaparken bizim Türk askeri nasıl izin vermiş. O zaman o askerler de FETÖ’den yargılanmıştır. Onlar yapmıştır kaynağını” diye konuştu.

Abdullah Çevik isimli vatandaş da yıllar önce İncirlik Üssü’nde atom bombası olduğunu duyduğunu belirterek, “İncirlik’te böyle bir şey varsa buna bizim ülkemizin müdahale etmesi lazım. Ben İncirlik’in dibinde oturuyorum. Uçakların sesinden biz zaten uyuyamıyoruz. Öyle bir şey olursa ilk biz gideriz zaten. Allah korusun.” dedi.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA