Ehliyet Alacaklar ve Yenileyecekler Dikkat: Flaş Değişiklik Yapıldı

Ehliyet alacakları ve ehliyetini yenileyecek vatandaşları ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. Yapılan açıklamada sağlık şartında boy kilo beyanı şartı getirileceği ve vücut kitle indeksi 33'ün üzerinde olan her kişiden bir polisomnografi (uyku takip testi) isteneceği bildirildi. İŞTE DETAYLAR.

Ehliyet Alacaklar ve Yenileyecekler Dikkat: Flaş Değişiklik Yapıldı

Ehliyette flaş değişiklik.

Yetkililer, konu ile ilgili yaptığı açıklamada  ehliyette boy kilo şartı geldiğini duyurdu.  "Gerek devlet hastaneleri gerekse de sağlık kuruluşlarında bu raporları düzenleyen hekim arkadaşlarımızın bu yeni gelişmeyi göz önünde bulundurarak kişilerin boy ve kilolarına bakmaları ve vücut kitle indeksi 33'ün üzerinde olan her kişiden bir polisomnografi (uyku takip testi) istemeleri gerekiyor." ifadelerinin kullanıldığı açıklamada bir yönerge yayımlandığı bildirildi. . 

Sağlık Raporları Usul ve Esasları Hakkında Yönerge yayımlandı. yayımlanan bu yönergede  sürücü belgesi alacaklara ve yenileyeceklerde boy kilo şartı aranacağını söyledi.  Bu kişilerin sağlık aşaması esnasında boy kilo beyanında bulunması gerektiğini ifade eden yetkililer, "Gerek devlet hastaneleri gerekse de sağlık kuruluşlarında bu raporları düzenleyen hekim arkadaşlarımızın bu yeni gelişmeyi göz önünde bulundurarak kişilerin boy ve kilolarına bakmaları ve vücut kitle indeksi 33'ün üzerinde olan her kişiden bir polisomnografi (uyku takip testi) istemeleri gerekiyor." dedi.

Vücut kitle endeksi 33 'ün üstünde olan obez vatandaşlarda uyku apnesi riski yüksek olduğu için önce polisomnografi yani uyku testi yaptırmaları, bu testten geçmeleri durumunda  ehliyet almaları öngörülmüştü. Ancak sağlık raporu almak için başvuru yapıldığında boy kilo beyanı zorunluluğu getirilmemişti.

Vücut kitle indeksi 33'ün üzerinde olanların, ehliyet için müracaat ettiğinde önce uyku testi isteneceğini kaydeden yetkililer, kişide uyku apnesi tespit edilirse başlanacak tedaviye uyum gösterdiği ispat edildikten sonra sürücü belgelerini alabileceklerini belirtti.

Ehliyet alacaklar bu sayfada .. Kadın erkek adaylarla bilgi alış verişi için > TIKLA  KATIL

MEVLÜT ÇAVUŞOĞLU AÇIKLADI

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu  yurt dışındaki vatandaşlar için yaptığı son dakika açıklamasında "Önümüzdeki 1 hafta içinde İçişleri Bakanlığı ile anlaşmayı imzalayacağız en geç 1 ay içinde ehliyetleri de yurt dışındaki misyonlardan alabileceksiniz." ifadelerini kullandı.

2020 yılında vergi ve harçlara zam gelecek. Yüzde 22 seviyesinde olması beklenen zam öncesi sürücü belgesi alacaklara önemli uyarı geldi. Uyarı için Tıklayın

EHLİYET HABERLERİNDEN VE SINAVLARDAN HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN