İzmir'de Korkunç Kaza: 22 Ölü

İzmir 'de korkunç bir kaza meydana geldi. Alınan son dakika bilgilerine göre göçmenlerin kasasında olduğu öğrenilen kamyon dereye uçtu.

İzmir'de Korkunç Kaza: 22 Ölü

Kasasında Yunanistan 'a gitmek için plan yapan yabancı uyruklu düzensiz göçmenlerin olduğu kamyon, sürücüsünün kontrolünden çıktı. Dere yatağına uçan kamyonda 22 göçmen hayatını kaybetti.

Korkunç kazanın bugünkü adresi İzmir oldu. Edinilen son dakika bilgilerine göre İzmir'de, kasasında Yunanistan'ın Samos Adası'na gitmek üzere yola çıkan yabancı uyruklu düzensiz göçmenlerin bulunduğu kamyon, sürücüsünün kontrolünden çıktı ve dere yatağına uçtu. Aracın dere yatağına uçması sonrası 1 'i hamile kadın, 2 'si bebek , 2 'si çocuk olmak üzere 22 kişi hayatını kaybetti.

Aralarında kadın ve çocukların da olduğu yaralıların çoğunun durumunun ise ağır olduğu bildirildi. Can pazarının yaşandığı katliam gibi kaza sonrası acı veren görüntüler ortaya çıktı. Ülkelerindeki iç karışıklık ve savaştan dolayı kaçan, daha iyi bir hayat için yola çıkan göçmenlerden geriye, yola saçılan eşyaları ve kaçak geçiş yaparken kullandıkları lastik botlar kaldı.

Olay yerine gelen ve bölgede incelemede bulunan İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, basın mensuplarına yaptığı açıklamada yaralananların en yakın hastanelere kaldırıldığı ve tedavilerine devam edildiğini söyledi..Hayatını kaybedenlerin cansız bedenleri ise Adli Tıp Kurumuna gönderildi. 

Olumsuz hava etkeninin bulunmadığına dikkat çekilirken, ekiplerin, kazanın nedenini belirlemek için başlattığı soruşturma sürdürülüyor.

KORKUNÇ OLAYI ANLATTI

Kazanın görgü tanığı Mehmet Eker isimli kişi olay yerinden aracıyla geçerken, yol kenarında yaralı birini gördüğünü belirterek şu açıklamayı yaptı:

"Ben sabah saatlerinde, Konak’a doğru gidiyordum. Köprü üzerinden geçerken, yol kenarında biri, aracımı durdurmak istedi; ama ben durmadım önce. Sonra az ileride durdum. Camı açtım, ’Kaza yaptım, yaralıyım. Beni Yeşilyurt’taki hastaneye götür’ dedi. Ben de o yöne değil; Tepecik’teki hastaneye götüreyim, dedim. Kabul etmedi. Sonra ’İleride polis var, istersen onlara söyleyelim; aracı çekerler, mağdur olmasın’ dedim. ’Tek yaralı benim, beni ileride bir taksiye bindir’ dedi. Ben de Karabağlar’da taksiye bindirdim. Yaralı durumdaydı, kendisi aracın şoförüymüş. ’Tekim’ dediği için ben de kaza yerine bakmadım" dedi.