Bursa'da Elektrik Kesintisi-Elektrikler Ne Zaman Gelecek?

Son dakika haberi: Bursa 'da birçok bölgede elektrik kesintisi yaşanıyor. Peki Bursa 'da elektrikler ne zaman gelecek? İşte detaylar.

Bursa'da Elektrik Kesintisi-Elektrikler Ne Zaman Gelecek?

Son dakika haberi: Bursa 'da elektrik kesintisi.

Bursa 'da bugün elektrik kesintisi yaşanıyor. İl genelinde yaşanan elektrik kesintisi sonrası vatandaşlar, elektriklerin ne zaman geleceğini araştırmaya başladı. Konu ile ilgili Valilik 'tan ve diğer firmalardan açıklama geldi. 

TEİAŞ’ın ana trafo merkezindeki arıza sebebiyle şehrin büyük bir kısmına elektrik verilemiyor. 

Bölgeden gelen son dakika bilgilerine göre kentin büyük bir bölümüne elektrik verilemezken BursaRay seferlerinde de aksamalar yaşandı.

Vali Yakup Canbolat elektrik kesintisi ile ilgili yaptığı açıklamada, trafo merkezinde büyük bir mekanik arıza meydana geldiğini söyledi. 

Arıza nedeniyle il geneline elektrik verilemediğini belirten Canbolat, "Bütün ekipler arızanın gerçekleştiği trafo merkezine yoğunlaştı, müdahale ediyor." dedi. 

Bursa Valiliği’nce kent genelinde meydana gelen elektrik kesintisiyle ilgili yazılı açıklama yapıldı. Kesintinin TEİAŞ’a ait Büyük Trafo Merkezi’ndeki mekanik arızadan kaynaklandığı, 2 saat içinde kent geneline elektrik verilmeye başlanacağı belirtilerek, şöyle denildi:

“08 Temmuz 2019 Pazartesi saat 12.45 civarında ilimiz genelinde yaşanan elektrik kesintisi; TEİAŞ’a ait Büyük Trafo Merkezinde meydana gelen büyük mekanik arıza nedeniyle gerçekleşmiş olup, ekiplerin arızaya müdahalesinin ardından kopan iletkenin kaldırılabilmesi için çalışmalara başlanılmış ve arızadan izole edilen bölgelere enerji verilmeye başlanılmış olup, 2 saat içinde de il genelinde elektrik verilmeye başlanılacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”