Badavut Koruma Altına Alındı (Badavut Nerede?)

Resmi Gazete 'nin bugünkü sayısında yayımlanan kararda Badavut koruma altına alındı. Peki Badavut nerede? İşte haritadaki yeri.

Badavut Koruma Altına Alındı (Badavut Nerede?)

Resmi Gazete 'de yayımlanan kararda Ayvalık ilçesi Badavut mevkisindeki 1. ve 3. derece doğal sit alanı kapsamına giren alanın koordinatlarına yer verildi.

Badavut plajı, Balıkesir şehrinin Ayvalık ilçesinin Sarımsaklı bölgesinde bulunuyor.  Burada bulunan doğal plajı sakin denizi ile dikkat çekiyor.

Ayrıca Badavut Plajı, altın renkli kumları, Şeytan Sofrası, Cennet Tepesi ve Cunda Adası gibi yerlere yakınlığıyla da dikkat çekiyor. Badavut plajı ile Sarımsaklı arasındaki mesafe yaklaşık 5 kilometre olarak öne çıkıyor.

Badavut Plajı 'nın da içinde yer aldığı Sarmısaklı Yarımadası 'nda bulunan doğal sit alanı kapsamına giren alanın, "kesin korunacak hassas alan" olarak tescil ve ilan edilmesi kararlaştırıldı.

Bu bölge son dönemlerde türk ve yabancı turistlerin ilgi odağı durumundadır.

Ayvalık'ın gizli cennetlerinden biri olan Badavut mevkisi, güneşin doğuşu ve batışının en güzel izlendiği yerlerden biri olarak biliniyor.

Badavut Plajı ise granit, altın renkli incecik kumları ile güneşlenmek, serin suları da deniz tutkunları için ideal bir ortam sunuyor.

Bu kapsamda, Badavut Plajı'nın da içinde yer aldığı Sarmısaklı Yarımadası'ndaki doğal sit alanı kapsamına giren alanın, "kesin korunacak hassas alan" olarak tescil ve ilan edilmesi kararlaştırıldı.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA