14 Yaşındaki Kızla Evlenme Vaadiyle İlişkiye Girdi-Suç Olduğunu Bilmiyordum Dedi

İzmir 'de yaşayan 14 yaşındaki kızla arkadaşlık kuran 22 yaşındaki kişi, 9 Ocak 'ta onunla cinsel ilişkiye girdi. Şikayet üzerine hakkında dava açılan kişi, mahkemede evleneceklerini , yaptıklarının suç olduğunu bilmediğini söyledi.

14 Yaşındaki Kızla Evlenme Vaadiyle İlişkiye Girdi-Suç Olduğunu Bilmiyordum Dedi

14 yaşındaki kızı kandırıp cinsel ilişkiye giren kişi mahkemede suç olduğunu bilmiyordum dedi.

Kayseri ’de geçtiğimiz 9 Ocak 2019 günü meydana gelen olayda iddiaya göre, şüpheli Kayseri ’de yaşamakta olan ve 22 yaşındaki olduğu öğrenilen Y.D. isimli kişi, İzmir ’de yaşayan mağdur kız 14 yaşındaki  E.Y. ile arkadaşlık kurdu. Bir süre konuştuktan sonra evlenme vaadi ile mağdur kız ile Kayseri ’de buluşan Y.D., olay tarihinde 14 yaşındaki kız ile birkaç kez cinsel ilişkiye girdi.

Daha sonra yapılan şikayet üzerine başlatılan inceleme sonucunda 22 yaşındaki Y.D. isimli kişi yakalandı. Şüpheli Y.D. çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

DAVA DURUŞMASI

Kayseri 1. Ağır Ceza Mahkemesi ’nde görülen davada tutuklu sanık 22 yaşındaki Y.D. ile avukatlar hazır şekilde bulunurken, mağdur kız 14 yaşındaki E.Y. ile şikayetçi aile duruşmaya katılmadı. 

SUÇ OLDUĞUNU BİLMİYORDUK

‘Çocuğun nitelikli cinsel istismarı’ suçundan hakkında dava açılan ve yargılanan tutuklu sanık Y.D. “Biz yaptıklarımızın suç olduğunu bilmiyorduk, ailelerimiz tanıştırdı. Ben mağduru 16 yaşında diye biliyordum. Evlenecektik” diye konuştu.

Mahkeme heyeti yapılan yargılama sonucu sanık Y.D.’ye ‘çocuğun nitelikli cinsel istismarı’ suçundan 16 yıl 8 ay, ‘kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçundan ise 2 yıl 6 ay olmak üzere toplam 19 yıl 2 ay hapis cezası vererek, tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Kamubulteni.com  | Ankara