Meteoroloji'den o illere acil uyarı! Gök yarılacak, saatlerce sağanak yağış var

23 Nisan'da havalar nasıl olacak? İşte yağış ve fırtına uyarısı verilen şehirler...

Meteoroloji'den o illere acil uyarı! Gök yarılacak, saatlerce sağanak yağış var

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden (MGM) yapılan açıklamaya göre, Türkiye genelinde etkili olması beklenen sağanak yağış, fırtına ve dolu yağışları konusunda uyarılar yapıldı.

Marmara Bölgesi'nde Kuvvetli Yağış Bekleniyor

MGM İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi'nin bildirimine göre, Marmara Bölgesi'nde İstanbul, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Kocaeli ve Yalova çevrelerinde bu gece saatlerinden itibaren gök gürültülü sağanak yağışların yerel kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor. Yağış miktarının metrekare başına 70 kilograma kadar ulaşabileceği tahmin ediliyor.

Ankara'da Kuvvetli Fırtına Uyarısı

mgm

Ankara Valiliği'nden yapılan açıklamada, başkent genelinde yarından itibaren güney ve güneybatı yönlerinden kuvvetli rüzgarın eseceği belirtildi. Fırtınanın özellikle yer yer kuvvetli olması beklendiğinden, ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması istendi.

mgm hava sıcaklıkları

Ege ve Akdeniz Bölgelerinde Yoğun Yağış

Kıyı ve Güney Ege'de, yarın Batı Akdeniz'de gök gürültülü sağanağın kuvvetli, yer yer çok kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Sağanağın ardından ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve kıyı kesimlerinde hortum gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

23 nisan hava durumu

Fırtına Uyarıları

MGM'nin bir diğer uyarısına göre, birçok bölgede güney ve güneybatı yönlerinden fırtına ve yer yer kuvvetli fırtına beklendiği belirtiliyor. Bu nedenle ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması ve ulaşımda aksamalar gibi risklere karşı dikkatli olunması tavsiye ediliyor.

24 nisan hava durumu

Vatandaşların meteorolojiden gelen güncellemeleri takip etmeleri ve olası risklere karşı tedbir almaları önem taşıyor.