Kızartma yaparken yağ çekmesini böyle engelleyin! Bu tekniği sadece aşçılar biliyor

Kızartma yaparken yağın sıçraması nedeniyle ciddi sorunlarla karşılaşabiliyoruz. Bu yüzden dikkatli olmalıyız. Kızartma yaparken mutlaka dikkat edilmesi gerekli olan tüyoları sizler için bu makalemizde derledik.

Kızartma yaparken yağ çekmesini böyle engelleyin! Bu tekniği sadece aşçılar biliyor

Mutfakta kızartma yapılırken karşılaşılan en büyük sorunlardan biri yağın sıçramasıdır. Söz konusu durum ciddi sorunlara neden olabilir ve dikkat edilmesi gereken bir durumdur. Yağ sıçramalarını önlemenin yolları hakkında sizler için tüm bilgileri burada aktardık..

Kızartma yaparken yağ sıçramasını böyle engelleyin!

Öncelikle kızartma yapmayı planladığınız tencere veya tava mutlaka kuru olmalıdır. Su yağı sıçratacaktır. Tencereyi/tavayı yeni yıkadıysanız kağıt havluyla tamamen kurulayın.

Bu sırada mümkün olduğu kadar derin bir tava veya kızartma tavası kullanmalısınız. Çünkü yağ sıçrarsa derin tencere gibi yayılmaz.

Kızartma yaparken yağ sıcaklığını kontrol edin. Genellikle sıcaklık 80 derece civarında olmalı. Dereceniz bulunmuyorsa bir parça ekmek, sarımsak, tuz gibi bazı ürünler kullanarak hesap yapabilirsiniz. Yağ çok fazla köpürüyorsa bu, sıcaklığın çok yüksek olduğunu ve biraz soğutmanın gerekli olduğunu gösterir.

Kızartma yaparken yağ çekmesini böyle engelleyin

Yağın duman çıkarmamasına dikkat edin. Duman varsa yağın yandığını anlayacak ve tatsız yemek yiyeceksiniz.

Kızartma sırasında yağ sıçramasını önlemek için önemli noktalardan biri kızartmayı planladığınız yiyeceğin kuru olması gerektiğidir.

Patatesleri kızartmayı planlıyorsanız fazla nemi çıkardığınızdan emin olun. Patlıcanları kızartmayı planlıyorsanız acı suyunu çıkardıktan sonra mutlaka süzün ve hemen ardından kurulayın. Çünkü ne kadar çok su varsa o kadar çok yağ sıçrar.

Dondurulmuş bir ürün yemeyi planlıyorsanız, yaklaşık 10 dakika boyunca buzunu çözün ve fazla buzu serbest bırakmak için kullanın. Bu sıçramayı önler.

Sıçramayı azaltmak için kızarttığınız ürünün üzerini kaplayacak kadar yağ kullanın. Bu, yemeğinizin tamamen yağa batırılmasını sağlayacaktır.

Yağ sıcaklığı yüksekse sıçrama riski artar. Bu nedenle kızartma yaparken yağın sıcaklığının kontrol edilmesi önemlidir.