Fransız mutfağınızı evinizde yaşatacaksınız! Tek kaşık alan tarifi alana kadar gitmeyecek

Fransız usulü Palmier kurabiye nasıl yapılır? Oldukça kolay bu tarifi hazırladıktan sonra bağımlısı olacaksınız! İşte ihtiyacınız olan malzemler...

Fransız mutfağınızı evinizde yaşatacaksınız! Tek kaşık alan tarifi alana kadar gitmeyecek

Fransız mutfağının klasik lezzetlerinden biri olan Palmier kurabiye, evde kolayca hazırlanabilen ve çay saatlerinin vazgeçilmezi olabilecek eşsiz bir tatlıdır. Bu kurabiye, milföy hamuru, toz şeker ve tereyağı gibi sade malzemeler kullanılarak yapılır. Yapımı oldukça pratik olan Palmier kurabiye, lezzeti ve çıtırlığı ile her damak zevkine hitap eder.

Palmier kurabiye tarifinin ana bileşeni olan milföy hamurunu, oda sıcaklığına getirip hafifçe unlanmış bir tezgâha yerleştirerek başlayabilirsiniz. Hamurun üzerine ince bir kat eritilmiş tereyağı sürdükten sonra toz şeker serpin. İki ucunu zarf gibi katlayarak ortada birleştirip tekrar tereyağı ve şeker ekleyin. Bu işlemi birkaç kez tekrarlayarak hamuru katlayıp düzleştirin ve 1 cm kalınlığında dilimler kesin.

palmier kurabiye

Hamuru dilimledikten sonra, yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, yaklaşık 20-30 dakika pişirin ve iyice kızarana kadar bekleyin. Çıkarıp oda sıcaklığında soğuttuktan sonra servise hazır hale getirin. Palmier kurabiyenin pişirme süresi ve fırın sıcaklığına dikkat ederek mükemmel sonuç elde edebilirsiniz.

Palmier kurabiye, görsel olarak etkileyici olduğu kadar lezzetli bir tatlıdır. Bu klasik Fransız lezzetini, çay saatlerinde veya özel günlerde sevdiklerinize sunabilirsiniz. Tarifin içine toz şeker ya da sürülebilir çikolata ilavesi yaparak farklı versiyonlar deneyebilirsiniz. Evinizde hazırlayabileceğiniz bu pratik ve lezzetli Palmier kurabiyeyi deneyerek tatlı krizlerinizi giderebilirsiniz.