Suriyeli Baba Dilencilik Yaptırdığı Evladına '150 Lira Getirmediği için' İşkence Yapmıştı! Karar Verildi

Diyarbakır'da Suriye uyruklu baba hakkında hazırlanan ve mahkeme tarafından kabul edilen iddianamede, sanığın dilendirdiği öz evladına eve 150 lira getirmediği için şiddet uyguladığı, bunu da bir elektrik kablosuyla yaptığı belirtilmiş, elektrik kablosunun silah sayılması gerektiği vurgulanmıştı.

Suriyeli Baba Dilencilik Yaptırdığı Evladına '150 Lira Getirmediği için' İşkence Yapmıştı! Karar Verildi

Dilencilik Yaptırdığı Çocuğuna 150 Lira Getirmediği için İşkence Yapmıştı! Karar Verildi

Babası tarafından dilenciliğe zorlanan Fehed A. 150 TL getirmediği zamanlarda ağır işkencelere maruz kalıyordu. Diyarbakır'da yine dilencilik yaptığı bir günün sonunda eve 150 TL'den daha az parayla giden çocuk, babasının elektrik kablosuyla saldırısına uğramış, gördüğü işkencelere dayanamayarak polise giderek şikayetçi olmuştu.

'150 LİRA GETİRMEZSEN EVE GELME'

Savcılıktaki ifadesinde yaşadıklarını bir bir anlatan talihsiz çocuk, "Yaklaşık 6 ay boyunca bana bu şekilde davrandı. Bir gün dilendiğim esnada babam yanıma geldi. Bana '150 lira getirmezsen eve gelme' diyerek, tokat atıp gitti. Daha sonra bir kadın beni gördü ve ne yaptığımı sordu. Ben de kadına babamın beni zorla dilendirdiğini, eve para götürmediğim takdirde beni dövdüğünü söyledim. Kadın polisi arayarak durumu bildirdi.Bir hafta önce de beni elektrik kablosuyla dövdüğü için şikayetçi oldum." . 

"ELEKTRİK KABLOSU SİLAH SAYILSIN"

Mağdur çocuğun avukatı Temel, davada 'Elektrik kablosunun silah sayılması talebine'  ilişkin basın mensuplarına yaptığı açıklamada, 'Silah denildiğinde herkesin aklına ateşli ve patlayıcı maddeler gelmekte. Aslında silah çok geniş kapsamda bir saldırı ve savunma aracı. Etrafımızda gördüğümüz birçok obje çok masum görülebilir ancak bunların kullanım amacı değiştiği zaman çok tehlikeli silaha dönüşmektedir." dedi. 

Öz evladına işkence yapan şahsın 1 yıl 6 aydan , 4 yıl 6 aya kadar hapis ile cezalandırılması isteniyor.