Saatler Geri mi Alındı? Türkiye'de Şu Anda Saat Kaç? Yaz (İleri) Saati Uygulaması mı Başladı?

Saatler geri mi alındı ? Türkiye 'de şu anda saat kaç? İleri saat uygulamasına devam mı ediliyor? Yoksa saatler , yaz saati uygulamasına mı döndü? İşte detaylar.

Saatler Geri mi Alındı? Türkiye'de Şu Anda Saat Kaç? Yaz (İleri) Saati Uygulaması mı Başladı?

Saatler ileri mi alındı? 

Türkiye'de 57 milyon kişi, sandık başına gidiyor ve mahalli dareler seçimleri için oylarını kullanıyor. Oy kullanma işlemi doğu illerinde 16.00 'a , batı illerinde ise 17.00 'a kadar devam edecek. Oy kullanma işlemi için son saatlere girilirken, akıllı telefonlarda saatlerin otomomatik olarak geri alınması kafaları karıştırdı.

Seçimlerde, "Cumhur İttifakı" çatısı altında AK Parti ve MHP 51 ilde, CHP ve İYİ Parti de "Millet İttifakı" çatısı altında yine 51 ilde seçime katılıyor. Diğer illerde ise partiler kendi adaylarını gösterdi. 

SAATLER İLERİ YA DA GERİ ALINACAK MI?

Cumhurbaşkanlığı  tarafından alınan karar doğrultusunda, enerji tasarrufu için ileri saat uygulaması her sene, yıl boyu sürdürülecek.

Resmi Gazete'ye göre; ileri saat uygulamasının (tüm yıl yaz saati, GMT 3) her sene, yıl boyu sürdürülmesinin kararlaştırıldığı belirtildi.

Kararla, yaz saati uygulanması hakkındaki 23 Ekim 2017 tarihli ve 2017/10921 sayılı Bakanlar Kurulu kararının da yürürlükten kaldırıldığı kaydedildi.

YAZ VE KIŞ SAATİ UYGULAMASI NEDİR?

Yaz saati uygulaması (YSU) herhangi bir ülkede veya bölgede gün ışığından, sabahları daha az, öğleden sonra daha çok yararlanmak üzere, periyodik olarak, saatlerin belirli bir miktarda değiştirilmesidir. Genellikle, bu uygulama kapsamında saatler ilkbahar başlangıcında bir saat ileri, sonbaharda ise bir saat geri alınır. Çağdaş yaz saati uygulaması ilk defa 1895 yılında Yeni Zelandalı bir böcekbilimci olan George Vernon Hudson tarafından önerildi. O günden sonra birçok ülke bu uygulamayı benimseyerek kullanmaya başladı. Bununla birlikte, yaz saati uygulamaları ülkeler arasında farklılık gösterebilir.

SAAT KAÇ?

Bugün en çok araştırılan konu ise saatlerin kaç olduğu konusu. Türkiye 'de ileri saat uygulaması devam ediyor. 

Yukarıdaki canlı yayından saatin kaç olduğuna bakabilirsiniz. 

SEÇİM SONUÇLARINDAN HABERDAR OLMAK İÇİN TIKLAYIN

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN