MGM'den Önemli Hava Durumu Uyarısı: O İllere Şiddetli Yağışlar Geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan son dakika açıklamasında bazı iller için önemli uyarılar yapıldı ve şiddetli yağış beklendiği belirtildi.

MGM'den Önemli Hava Durumu Uyarısı: O İllere Şiddetli Yağışlar Geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğündne bir son dakika açıklaması geldi.

MGM resmi internet sayfasından yapılan son dakika açıklamasında bazı bölgeler için şiddetli yağış uyarısı yapıldı. Yapılan açıklamalar ve Türkiye'de 5 günlük hava durumu bilgisi şu şekilde;

KOCAELİ-YALOVA-SAKARYA

Bu akşam saatlerinden itibaren Kocaeli ve Yalova ile Sakarya’nın kuzey ilçelerinde kuvvetlenecek sağanak yağışların , yarın (Çarşamba) gece saatlerine kadar kuzey yönlerden kuvvetli rüzgarla birlikte metrekareye 30-60 kg arasında yağış bırakacağı tahmin edildiğinden sel, su baskını, ulaşıma aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

DOĞU AKDENİZ VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ

Yapılan son değerlendirmelere göre; bu gece saatlerinden itibaren Doğu Akdeniz’de, yarın (Çarşamba) sabah saatlerinden itibaren Güneydoğu Anadolu’nun batısında etkisini arttırması beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklindeki yağışların, Adana, Mersin, Hatay, Kahramanmaraş, Osmaniye, Adıyaman, Gaziantep ve Kilis çevrelerinde yer yer şiddetli (51-100 kg/m2) olması beklendiğinden sel, su baskını, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

MARMARA

Yapılan son değerlendirmelere göre; halen yağmur şeklinde devam eden yağışların, bugün akşam saatlerinden sonra Edirne, Kırklareli, Çanakkale ve zamanla Tekirdağ çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar yağışına dönmesi bekleniyor. Yarın (Çarşamba) akşam saatlerine kadar yer yer 3-8 cm , Tekirdağ'ın batısıyla, Çanakkale’nin doğu kesimlerinde 10-20 cm civarında örtü bırakması beklenen kar yağışlarının oluşturabileceği ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır! 

MUĞLA ÇEVRESİ

18.12.2018 Salı günü Muğla il genelinde görülecek olan sağanak yağışların, sabah saatlerinden itibaren etkisini artırarak,akşam saatlerine kadar çok kuvvetli (51-75mm) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (sel, su baskını, yağış anında kuvvetli rüzgar) dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

İSTANBUL

İstanbul’da halen hafif olarak görülen sağanak yağışın, bu akşam saatlerinden itibaren kuvvetlenerek, yarın (Çarşamba) akşam saatlerine kadar (18.12.2018 18.00 – 19.12.2018 20:00) kuzey yönlerden kuvvetli rüzgar ve fırtınayla birlikte metrekareye 24 saatte 30-50 kg arasında yağış bırakacağı tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, yarın (Çarşamba) Avrupa yakasının yüksek kesimleri ile batısında yer yer karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Kuvvetli yağış ile fırtınanın meydana getirebileceği olumsuzluklara (sel, su baskını, ulaşıma aksamalar, çatı uçması vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

ANTALYA

18.12.2018 Salı günü Antalya il genelinde görülecek olan sağanak yağışların, öğle saatlerinden itibaren etkisini artırarak gece saatlerine kadar aralıklarla çok kuvvetli (51-75mm) olması beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (sel, su baskını, yağış anında kuvvetli rüzgar) dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

ÜLKE GENELİNDE 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU TAHMİNİ ŞU ŞEKİLDE

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA