Koronavirüs Kararı Bugün Başladı: Türkiye Genelinde 10 Gün Boyunca Devam Edecek

Son dakika haberi: İçişleri Bakanlığı tarafından açıklanan genelge sonrası denetimler Türkiye genelinde başladı. Başlatılan denetimlerin 10 gün boyunca devam edeceğine yer verildi.

Koronavirüs Kararı Bugün Başladı: Türkiye Genelinde 10 Gün Boyunca Devam Edecek

Türkiye genelşi 10 günlük denetim başladı.

Önceki gün İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bir açıklamada bulundu ve yoğun bir denetimin Türkiye genelinde başlayacağını söyledi. Bu açıklama sonrası 81 şehrin valiliğine genelge gönderildi ve gönderilen genelgede yapılacak denetimlerle ilgili detaylara yer verildi. 

VAKA SAYILARI ARTIYOR

Söz konusu genelgede vakaların son günlerde arttığına yer verilirken, yapılacak denetimlerle coronavirüs pandemisinin önüne geçmek, bulaşmasını engellemek amaçlanıyor. Vaka sayısının azalması için başlatılan denetimlerde Sağlık Hepimiz İçin sloganı seçildi ve bu sloganla Türkiye genelinde denetimlerin yapılacağına yer verildi. 

HER YERİ DİDİK DİDİK EDECEKLER

Konu ile ilgili yapılan açıklamada denetimlere vali, kaymakam, belediye başkanı , personelleri vemuhtarların da bizzat katılacağına yer verildi.  Kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri ve personeli, muhtarlar, meslek odalarının dışında illerde görev yapan kolluk personelleri ile zabıta ve özel güvenlik görevlilerinin de denetimlerde olacağına yer verildi. 

DENETİMİN KAPSAMI

Yayımlanan genelgede denetimlerin kapsamı olarak şu ifadelere yer verildi:

konaklama tesisleri,

alışveriş merkezleri,

pazar yerleri,

lokanta,

kafe,

restoran,

kahvehane,

düğün ve nikah yapılan yerler,

berber,

kuaför,

güzellik merkezleri,

internet kafeler,

şehir içi ve şehirlerarası toplu ulaşım araçları,

ticari taksiler,

piknik alanları,

parklar

yaşam alanlarını

plajlar,

cadde ve sokaklar vb.

10 GÜN DEVAM EDECEK

iİçişleri Bakanlığı'nın önceki gün 81 şehre gönderdiği genelgede tedbirlere tam manasıyla uyulması, coronavirüs salgınının önüne geçilmesi ve salgının durdurulması için denetimlerin yapılacağına , bu denetimlerin 10 gün boyunca kesintisiz devam edeceğine yer verildi. 

Denetimler, yukarıda belirtilen yerlerde 10 gün boyunca kesintisiz şekilde sürecek. 

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA