Faturaya Ek Telefon Alanlar Dikkat

Faturaya ek telefon alanları ilgilendiren önemli bir düzenleme geliyor. Ulaştırma Bakan Yardımcısı yaptığı açıklamada, faturaya ek olarak alınacak telefonlar artık , taksit bitene kadar satılamayacak.

Faturaya Ek Telefon Alanlar Dikkat

Faturaya ek telefon alanlar için yeni düzenleme.

Ulaştırma Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, yaptığı açıklamada GSM operatörlerinden taksitle akıllı telefon alanları ilgilendiren önemli bir  düzenlemenin ayrıntılarını , yapılan yeni değişikliği duyurdu..

Söz konusu açıklamada, gerçek anlamda kritik bir düzenleme yapıldığının altını çizen Bakan Yardımcısı Sayan, telefonu faturaya ek alan ve başkasına satanların tespit edilmesi sonrası telefonların kapatılacağını söledi. 

BİRÇOK KİŞİ İÇİN NAKİT KAYNAĞIYDI

Birçok vatandaş, taksitlerini düzenleyen kişilerin faturalarına ek telefon alıyordu. Faturaya ek olarak alınan telefonlar genelde başkası tarafından kullanılıyor ya da ikinci el satış yapan yerlere satıulıyordu. Acil nakit ihtiyaçlarını bu şekilde gören birçok vatandaşı yakından ilgilendiren düzenleme ile ilgili açıklama yapan Bakan Yardımcısı, taksitle alınan telefonlar borcu bitmeden bir başkasına satılamayacağını söyledi.

SADECE EŞLEŞME YAPILAN HATLAR KULLANILABİLECEK

Söz konusu düzenleme ile birlikte ekonomik düzenlemeleri de kapsamına alan yeni torba yasa Meclis' ten geçti. Buna göre, Mobil Cihaz Kayıt Sistemi'ne (MCKS) kayıtlıyken elektronik kimlik bilgisi kopyalanmış gerçek cihazlar ve mobil haberleşme hizmeti sunan işletmeciler tarafından finansman borcu bulunduğu bildirilen cihazlar borcun devam ettiği süre boyunca sadece eşleştirme yapılan abone numaralarıyla kullanılmak üzere açılacak.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA