Ermenistan'dan Hain Saldırı! Yine Sivilleri, Yine Kadın ve Çocukları Hedef Aldılar: 21 Ölü, 70 Yaralı

Azerbaycan Başsavcılığı, Ermenistan'ın Azerbaycan'ın Berde şehrine yönelik saldırılarına bir yenisinin eklendiğini, saldırıda 21 Azerbaycan Türk'ünün hayatını kaybettiğini açıkladı.  

Ermenistan'dan Hain Saldırı!  Yine Sivilleri, Yine Kadın ve Çocukları Hedef Aldılar: 21 Ölü, 70 Yaralı

Azerbaycan'dan yapılan açıklamaya göre, Ermenistan tarafından gerçekleştirilen bombalı saldırı Karabağ yakınlarındaki Berde kent merkezine isabet etti. Saldırıda hdefin sivil yoğunluğun bulunduğu çarşı merkezi olduğu, misket bombalı saldırıda 21 sivilin hayatını kaybettiği, çok sayıda Azerbaycan Türk'ünün de yaralandığı belirtildi.  

Ermenistan daha önce de sivilleri hedef almış, ateşkes ihlallerinde bulunmuştu. Ermenistan'ın bu tutumunun Paşinyan'ın Azerbaycan'ı tahrik ederek Karabağ'ın da ilerisine bir saldırıda bulunmasını sağlamak için olduğu belirtilirken, ne Rusya'dan ne de ABD'den istediği desteği alamayan Paşinyan'ın savaşa Türkiye'yi de doğrudan dahil etmek için çeşitli provakasyon girişimlerinde bulunduğu biliniyor. Azerbaycan ordusu ise Ermenistan'a askeri olarak her türlü haddini bildirebilecek konumda olduklarını defalarca vurgulamış, Ermeni askerlerini yiğitçe er meydanında savaşmaya davet etmişti. Bulundukları mevzileri terk ederek köyleri, kadın ve çocukları hedef alan Ermeni askerlerinin ise dünya tarihinin askeri bakımdan yüz karası olduğu , sürekli sivilleri hedef almaları vesilesiyle gözler önüne seriliyor.