Dikkat Sizin de Başınıza Gelebilir: 500 Bin TL Borç Şoku

15 yıl önce kimliğini kaybeden bir vatandaşın başına gelmeyen kalmadı. Hakkında 60 'tan fazla dosya bulunan ve şimdiye kadar 200 duruşmaya katılan 54 yaşındaki Alaattin Öksüz ün üzerine 500 bin TL 'ye yakın borç var.

Dikkat Sizin de Başınıza Gelebilir: 500 Bin TL Borç Şoku

Benim başıma gelmez demeyin: 500 bin TL borcu çıktı.

Bundan 15 yıl önce Trabzon Belediyesi önünde kimliğini kaybeden b54 yaşındaki Alaattin Öksüz isimli kişi, o tarihten sonra onlarca dava ile karşı karşıya kaldı. 60 dosyası olan ve 200 duruşmaya giren Öksüz bir çözüm istiyor.

Kaybolan kimliğini bulanlar , Öksüz adına çok sayıa çek düzenledi ve kredi çekti. Çekilen bu krediler yüzünden Alaattin Öksüz okuldaki işinden çıkmak zorunda kaldı. 

Kimliğini bulan ve kendisini dolandıran kişinin cezaevinde olduğunu söyleyen Öksüz, bankanın kendisini aradığında , ilkinde ciddiye almadığını , ancak durumun vehametinin daha sonra ortaya çıktığını söyledi. 

Öksüz açıklamasında "Belediyeye kayıp ilanı verdikten sonra yaklaşık 15 dakika sonra, kimliğimi Zabıta Müdürlüğü'nden aldım. Ancak 2 yıl sonra, 2006 yılından itibaren başıma sıkıntılar gelmeye başladı. Adıma kimlik çıkartılıp sahte kimlikle adıma şirket kurulmuş. Daha sonra şirket adına bankalardan alınan çekler, üç ay içinde piyasaya sürüldü."

TUTUKLANDI

"Aradan yıllar geçtikten sonra banka beni aramaya başlıyor. 'Şu kadar borcun var, bunu neden ödemiyorsun?' dediklerinde ben de 'Ararsa arasınlar benim Mersin ile ne işim var' diyerek ciddiye almadım. 10 gün sonra tekrar bir telefon daha gelirken ben de bankanın Trabzon’daki şubesine gittim. Kimliğimi vererek işlemlere bakıldığında adam, benim adıma Türkiye’yi dolandırmış. Çekler, krediler. 2006-2007 yılları arası görev yaptığım Trabzon merkezdeki okulda gözaltına alınıp ardından tutuklandım."

Şimdiye kadar , bu olaylarla ilgili 200 'e yakın duruşmaya katıldığını , hakkında 20 'ye yakın dosyadan cezaların kesinleştiğini söyleyen Özksüz "Avukat aracılığa cezalara itiraz edip tekrar yargılanarak tahliye oluyorum. 36 gün cezaevinde kaldım. Yapmadığım bir olay eğer benim üzerime kalmış olsaydı, belki de ömür boyu ceza alacaktım. Şu an 60’a yakın dosyam var. Hepsinin duruşmasına girdim. Yıllardan beri devamlı bu dosyalarla yoğruldum. Hemen hemen 200’e yakın duruşmaya girdim. Bazılarında beraat ettim. Tek isteğim devletin beni koruması. Yüce adaletin tecelli etmesini bekliyorum.” dedi.

500 BİN TL BORÇ

Hakkındaki icra davalarının hala devam ettiği , bu nedenle okuldaki görevinden ayrılmak zorunda kaldığını söyleyen Öksüz , 500 bin TL borcu olduğunu söyledi. 

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA