Banka Kartı ve Kredi Kartı Olanlar Dikkat: Bilgiler Çalındı

ZDNet tarafından korkutan bir iddia ortaya atıldı. İddiaya göre hackerlar,  Türkiye'den toplamda 455 bin kredi kartı bilgisini hackledi ve bu bilgileri internet üzerinden sızdırıp sattı. Bu olay, 2019 yılının ikinci büyük sanal saldırısı oldu.

Banka Kartı ve Kredi Kartı Olanlar Dikkat: Bilgiler Çalındı

Korkutan iddia: 455 bin kişinin bilgileri çalındı.

Dünyanın önde gelen teknoloji  sitelerinden olan ZDNet isimli internet sitesi, Türkiye ’de bulunan vatandaşları yakından ilgilendiren açıklama yaptı. Söz konusu iddiada 455 binden fazla  kredi kartı kullanıcısını yakından ilgilendiren ve tedirgin eden bir rapora yer verildi.

ZDNet ’in iddiasına göre Türkiye ’de bulunan 455 bin kredi kartının bilgileri çalınmış ve yasa dışı yollarla satışmış durumda. Üstelik Sözcü’nün iletişim kurduğu sektörden bazı Türk kaynaklar, ZDNet’in iddiasını doğruladı.

EN BÜYÜK KART MAĞAZASINDA SATIŞA ÇIKTI

ZDNet ’te yer alan haberde, 455 bin kredi kartı bilgileri Joker’s Stash isimli “en büyük kart mağazası” nda üzerinde satışa sunulmuş durumda.

4 FARKLI PARTİ ŞEKLİNDE SIZDIRILDI

Güvenlik konusunda bazı araştırmalar yapan  Group-IB ’den yetkililerinin ZDNet ’e yaptıkları açıklamaya göre kredi kartı bilgileri, 28 Ekim ile 27 Kasım tarihlerinde 30.000 + 30.000 + 190.000 + 205.000 şeklinde dört farklı parti halinde sızdırıldı ve toplamda 455 bin kişinin bilgileri sızdırıldı. 

500 BİN DOLARA SATILDI

Söz konusu bilgilerin hackerlar tarafından sızdırıldığı ve internet üzerinden satıldığı bildirildi. Satış sonrası hackerlar toplamda 500 bin dolardan fazla kazanç elde etti.  Konu ile ilgili yapılan açıklamada, bunun, son yıllarda Türkiye’de gerçekleşen en büyük sızıntı olduğuna yer verildi. Group-IB ’nin  yetkilileri, Türkiye’den kredi kartı bilgilerinin nadiren sızdırıldığını ifade etti.

HEM KREDİ KARTI HEM BANKA KARTI BİLGİLERİ

Group-IB isimli şirketinin siber suçlar araştırma bölümü başkanı Dmitry Şeştakov, konu ile ilgili bir açıklama yaptı. Şeştakov yaptığı açıklamada yalnızca kredi kartlarının değil banka kartı bilgilerinin de çalındığını söyleyerek şunları söyledi:

“Kartların son kullanma tarihi, CVV/CVC, kullanıcı adı gibi bilgilerin yanı sıra isim, e-posta adresi ve telefon numaralar bulundu. Üç kaynaktan dolayı kartlar çalınmış olabilir. Bunlardan birincisi kullanıcının kredi kartı bilgilerini sahte sitelere vermesi, ikincisi browserlardan verileri çalan kötü amaçlı uygulamalar ve üçüncüsü ise JavaScript bazlı dolandırıcıların hacklenmiş sanal mağazaya verilerini girmesiyle olur. Çoğunlukla üçüncü durum yaşanıyor”

YETKİLİ MERCİLER BİLGİLENDİRİLDİ

Söz konusu veri sızıntısı hakkında kurumların bilgilendirildiği ve bu hacklemenin 2019 yılındaki en büyük ikinci hackleme olduğu bildirildi.

Kadın-erkek diğer adaylar bu adreste >>> TIKLA KATIL