Arda Turan Hapis Yatacak mı? Hükmün Açıklanmasının Geri Bırakılması Ne Demek?

Arda Turan 'a 2 yıl 8 ay hapis cezası verildi. Peki Arda Turan hapse girecek mi? Arda Turan cezaevine girecek mi ? Ne kadar ceza çekecek? Hükmün açıklanmasının geri bırakılması ne demek? İşte detaylar.

Arda Turan Hapis Yatacak mı? Hükmün Açıklanmasının Geri Bırakılması Ne Demek?

Arda Turan hapse girecek mi?

Ünlü oyuncu Arda Turan ile popçu Berkay, geçtiğimiz yıl bir eğlence mekanında kavga etmiş,  Arda Berkay 'ın burnunu kırmıştı. Daha sonra Berkay Arda 'dan şikayetçi olmuş ve dava açılmıştı. 

Davanın karar duruşması bugün yapıldı ve Arda Turan hakkında hapis cezası verildi. Arda Turan'a cinsel taciz suçundan beraat verildi. Cinsel taciz suçundan beraat alan Arda , diğer suçlardan hapiss cezası aldı.

Buna göre kkasten yaralama ve ruhsatsız silah suçundan Arda Turan 2 yıl 8 ay hapis cezası aldı.

ARDA TURAN HAPİS YATACAK MI?

Mahkeme, verilen hükmün açıklanmasını geri bıraktı. 

HÜKMÜN AÇIKLANMASINI GERİ BIRAKTI NE DEMEK?

Hükmün açıklanmasını geri bıraktı demek, sanık hakkında hükmolunan cezanın belli bir denetim süresi içerisinde sonuç doğurmaması, denetim süresi boyunca kasıtlı bir suç işlenmez ve yükümlülüklere uygun davranılırsa ceza kararının ortadan kaldırılması ve davanın düşmesine yol açan bir cezanın bireyselleştirilmesi kurumudur

Yani Arta Turan , denetimli serbestlik süresi boyunca bir suç işlemezse hapis yatmayacak. Süre içinde suç işlemesi durumunda hükmün açıklanması gelecek ve 2 yıl 8 ay hapis cezası kesinleşecek.

İDDİANAMEDEN

İddianamede, Arda Turan hakkında "Cinsel taciz", "Kasten yaralama", "Korku, kaygı veya panik yaratabilecek tarzda silahla ateş etme", "Ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma veya taşıma veya bulundurma" suçlarından 3 yıl 3 aydan 12 yıl 6 aya kadar hapis cezası isteniyor. Berkay Şahin hakkında ise "Hakaret" suçundan 3 aydan 2 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

Hapis cezasına itiraz edilecek ve dava istinaf mahkemesine intikal edecek. Buradan çıkacak nihai sonuç ile kesin karar belli olacka.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA