KPSS Tercihleri Sona Eriyor

KPSS 2019/4 Sağlık Bakanlığı 12 bin kamu personeli alımı tercihleri için son günlere girildi. ÖSYM tarafından yapılan uyarıda başvuruların 21 Ağustos 2019 günü sona ereceğine yer verildi. İşte detaylar.

KPSS Tercihleri Sona Eriyor

12 bin kamu personeli alımında başvurular sona eriyor.

Sağlık Bakanlığı ile bağlı kuruluşlara en az lise mezunu adaylar arasından personel alımı yapılacak. KPSS şartı ile yapılmakta olan personel alımında başvurular 21 Ağustos 2019 günü sona erecek. 

MÜLAKAT YOK

KPSS puan şartı ile yapılacak personel alımında başvurular internet üzerinden alınırken adaylarda mezuniyet ve KPSS şartı aranmaktadır. Yaş şartı ve mülakat aşaması olmadan yapılan kamu personeli alımında başvuru detayları haberimizde.

12 BİN ALIMDA KADRO DAĞILIMI

Sağlık Bakanlığı 12 bin kamu personeli alımında kadrolar ve mezuniyete göre sayı dağılımı şu şekilde;

BAŞVURU ŞARTLARI

  • Bu kılavuzda bulunan sözleşmeli pozisyonları tercih eden adayların, 657 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin (B) fıkrası ile aynı Kanunun 48 inci maddesindeki şartları taşımaları gerekmektedir.
  • 657 sayılı Kanununun 4 üncü maddesinin (B) fıkrası ile 663 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 45/A maddesi kapsamında istihdam edilecek sözleşmeli pozisyonlara, 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununun 28 inci maddesi gereğince mavi kart sahibi olup mavi kartlılar kütüğüne kayıtlı adaylar ve yabancı uyruklu adaylar tercihte bulunamayacaktır.
  • Sosyal Güvenlik Kurumundan emekli aylığı alanlar ile 65 yaşını doldurmuş olanlar göreve başlatılmayacaktır.
  • Durumu “Başvuru Genel ve Özel Şartlarına” uygun olmayan adaylar ile yerleştirildiği sözleşmeli pozisyonun niteliklerini taşımayan, aranan nitelik ve şartları taşıdığı halde istenen belgeleri süresi içerisinde teslim etmeyen adaylar, göreve başlatılmayacaktır.

BAŞVURU ÖZEL ŞARTLARI

Bazı kadrolar için özel şartlar şu şekilde;

ODYOLOG:

Söz konusu pozisyona odyoloji alanında lisans eğitimi veren fakülte veya yüksekokullardan mezun veya diğer lisans eğitimleri üzerine odyoloji yüksek lisansı veya doktorası yapan ve Devlet Personel Başkanlığınca bilgileri alınmış adaylar başvurabilecektir.

PERFÜZYONİST:

Söz konusu pozisyona perfüzyon alanında lisans eğitimi veren fakülte veya yüksekokullardan mezun veya diğer lisans eğitimleri üzerine perfüzyon alanında yüksek lisans yapan ve Devlet Personel Başkanlığınca bilgileri alınmış adaylar başvurabilecektir.

DİL VE KONUŞMA TERAPİSTİ:

Söz konusu pozisyona dil ve konuşma terapisi alanında lisans eğitimi veren fakülte veya yüksekokullardan mezun veya diğer lisans eğitimleri üzerine dil ve konuşma terapisi alanında yüksek lisans veya doktora yapan ve Devlet Personel Başkanlığınca bilgileri alınmış adaylar başvurabilecektir.

SAĞLIK FİZİKÇİSİ:

Söz konusu pozisyona fizik, fizik mühendisliği veya nükleer enerji mühendisliği eğitimi üzerine radyoterapi fiziği, diagnostik radyoloji fiziği veya nükleer tıp fiziği dallarının birinde yüksek lisans mezunu olan ve Devlet Personel Başkanlığınca bilgileri alınmış adaylar başvurabilecektir

TERCİH KILAVUZU

KPSS tercih kılavuzu şu şekilde;

TERCİHLER ÖSYM ÜZERİNDEN

Başvurur yapmak isteyen adayların tercihlerini 21 Ağustos 2019 tarihine kadar ais.osym.gov.tr adresi üzerinden yapması gerekmektedir.  Tercihlerini yapan adaylar 20 TL olan tercih ücretini aşağıdaki anlaşmalı bankalara 22 Ağustos 2019 tarihine kadar yatıracak ve tercihlerini tamamlamış olacak.

TERCİH SONUÇLARINDAN BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN