PTT 55 Bin Personel Alımı Hakkında Önemli Haber (KPSS Şartı Olmayacak)

Son günlerde gündemde PTT'ye 55 bin yeni personel alımı haberleri dolaşıyor. Kamubulteni.com olarak bu alım hakkında detaylara haberimizde yer verdik.

PTT 55 Bin Personel Alımı Hakkında Önemli Haber (KPSS Şartı Olmayacak)

Son günlerde bazı internet sitelerinde, ilan sayfalarında PTT'ye 55 bin personel alımı haberleri dolaşmaya başladı. PTT bünyesinde kamu personeli olmak isteyen adaylar ise bu haberlerin doğru olup olmadığını, eğer doğruysa PTT 'nin 55 bin personel alımını ne zaman yapacağı sorusunu Kamubulteni.com 'a sordu.

Biz de Kamubulteni.com olarak adayların yoğun şekilde gönderdiği sorulara cevap vermek, adayların kafalarındaki sor işaretlerini bir nebze olsun azaltmak için bu haberimizi kaleme aldık. 

PTT 55 bin personel alımı için ilk haber Kamubulteni.com 'da yer aldı. Kamubulteni.com özel haberimizi 'PTT'ye 5 Yılda 55 Bin Yeni Personel Alımı Daha Yapılacak!' başlığı ile yayımlamıştık. İşte 23 Eylül 2018 tarihinde yazdığımız haberimizin giriş kısmı.

Bu haberimiz, daha sonra kaynak gösterilmeden diğer internet siteleri tarafından kullanıldı ve sanki PTT'ye yakın zamanda bir seferde 55 bin personel alımı yapılacakmış gibi gösterildi. Arama motoruna da yazdığınızda diğer sitelerin Halbuki PTT bu sayıyı en az 5 yıllık süreçte alacak. 

İLANLAR NE ZAMAN YAYIMLANACAK?

PTT 2018 yılında 5 binlik bir alım yapmıştı. Mayıs ayında yayımlanan ilanın ardından yazılı sınav da yapıldı ve süreç için sonlara gelindi. Bu alıma ait sürecin tamamlanmasının ardından PTT'nin yeni alım için ilana çıkması bekleniyor. 2018 'in kalan günlerinde ilanın yayımlanması bekleniyor. PTT yeni personel alımı için ilanın 2019 'un Mart-Nisan aylarında yayımlanması bekleniyor. İlan ile en az 5 bin alım yapılması bekleniyor. İlan yayımlandığı anda ve personel alımları hakkında gelişmeler yaşandığı anda bildirim alarak haberdar olmak için Kamubulteni.com mobil uygulamasını indirin.

KPSS ŞARTI KALDIRILDI

PTT personel alımlarında KPSS şartı 2018 yılının ilk aylarında yayımlanan yönetmelik ile kaldırıldı. Alımlarda KPSS yerine PTT tarafından yazılı sınav yapılıyor.

İLAN YAYIMLANDIĞI ANDA BİLDİRİM ALARAK HABERDAR OLMAK İÇİN KAMUBULTENİ.COM MOBİL UYGULAMASINI İNDİRİN.

Android uygulamamızı ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

İOS uygulamasını ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

BAŞVURUSU DEVAM EDEN MEMUR-PERSONEL-ASKER  ALIMLARI İÇİN TIKLAYIN

Kamubulteni.com | Ankara --ÖZEL HABER