2019 İlave Tediye ve Taşeronda Maaş Zammı Açıklaması: 2020'ye Kadar..

Son dakika haberi: Kadro alan ve alamayan taşeron işçilerin maaş zamları ile kadro alan işçilerin ilave tediyeleri hakkında önemli açıklama geldi.

2019 İlave Tediye ve Taşeronda Maaş Zammı Açıklaması: 2020'ye Kadar..

Son dakika haberi: Taşeronda maaş zammı ve ilave tediye için önemli açıklama.

Geçtiğimiz yıl, KHK ile kadroya alınan şçilerin Ocak ayı maaş zammı beklentisi hüsranla sona erdi. Aralık ayında aldığı maaşı asgari ücretin üzerinde olan taşeron işçilere , TİS'teki rakama uygun olarak yüzde 4 oranında artış yapıldı.

Habertürk'ten Ahmet Kıvanç 'ın kaleme aldığı haberinde, asgari ücretin altındaki işçilerin ücretleri öncelikle yeni asgari ücret seviyesine  yükseltildi ve işçilerin maaşlarına , asgari ücret üzerinden yüzde 4 oranında zam yapıldı. Ancak bazı kamu kurum ve kuruluşları buna uymadı ve maaşları asgari ücrete eşitledi. 

Güvenlik ve Savunma İşçileri Sendikası Genel Başkanı Ömer Çağırıcı, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın daha önce herkese 6 ayda bir yüzde 4 artış yapılacağına dair yazısı bulunduğunu belirterek, yüzde 4 ilave zammı yapmayan kurumları tek tek uyarmak zorunda kaldıklarını dile getirdi.

Ocak 2019 zammı ile birlikte taşeron işçilerin 2020 yılına kadarki maaş zamları da açıklığa kavuştu. İşçiler, kadroya alındıkları tarihteki ücretler baz alınacak ve 2020 yılının ikinci yarısına kadar her altı ayda yüzde 4 oranında maaş zammı alacak. 

Çalışanlar arasındaki maaş farkı da kapanacak. Yüksek maaş alanlar da yüzde 4 oranında zam alacak ve asgari ücrete doğru yaklaşacak. 

İLAVE TEDİYE ARTTI

Ömer Çağırıcı, kamuda şimdi başka bir makasın açılmakta olduğunu belirtti. Çağırıcı, nisan ayından sonra taşeron işçi çalıştırması yasaklanan kamu kurumlarına İŞKUR vasıtasıyla yeni işçi alındığını, bunların taşerondan gelen işçilerden farklı olarak yılda 52 gün yerine 104 gün ikramiye alacaklarını, bu yıl kamu toplu sözleşme hükümlerinden yararlanmaya başlamalarıyla ücret makasının açılacağını savundu. Çağırıcı, bu uygulamanın iki yıl devam etmesi halinde, makasın kapatılmasının daha da zorlaşacağını belirtirken, çözümün, taşeron işçilerin de hemen kamu kesimi toplu iş sözleşmesine dahil edilmesi olduğunu vurguladı.

Değişiklik yapılmadığı takdirde taşerondan gelen işçiler kamu kesimi toplu iş sözleşmesine ancak 2021 yılında dahil olacaklar. 

TAŞERON MAAŞ ZAMLARI, İLAVE TEDİYE VE DİĞER DETAYLAR HAKKINDA GELİŞMELER VE TEDİYE TARİHLERİ BELLİ OLDUĞUNDA HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN