Sözleşmeli Er Alımında Süreç Başlıyor 2019

Hava Kuvvetleri Komutanlığı 2019 yılı sözleşmeli er alımında seçim aşamaları başlıyor. On binlerce aday spor ve sözlü mülakat aşamasına alınacak. İşte detaylar.

Sözleşmeli Er Alımında Süreç Başlıyor 2019

Sözleşmeli er alımı mülakatları başlıyor.

Hava Kuvvetleri Komutanlığı tarafından geçtiğimiz aya kadar sözleşmeli er başvurusu alındı. Başvuruların alınmasının ardından sonuçlar geçtiğimiz ahfta açıklandı ve spor ile sözlü mülakat aşaması tarihlerine ve detaylara yer verildi.

16 EKİM 2019 GÜNÜ BAŞLIYOR

Hava Kuvvetleri Komutanlığı 2019 yılı askerlik şartsız ve en az ilkokul mezunu sözleşmeli er alımı için spor ve sözlü mülakat aşaması 16 Ekim 2019 Çarşamba günü başlıyor.

MÜLAKATLAR ANKARA'DA

Hava sözleşmeli er alımı için seçim aşamaları, MSB Personel Temin Dairesi Başkanlığı Cebeci/ANKARA adresinde yapılacak.

HANGİ AŞAMALAR VAR

  • Evrak Kabul
  • Fiziki Değerlendirme(boy ve kilo oranlarının kontrolü)
  • Fiziki Yeterlilik Testi
  • Mülakat
  • Sağlık raporu ve güvenlik soruşturması

MÜLAKAT TARİH VE SAATİ

Başvuru sonucunuzu görmek için tıklayın

EVRAKLAR

SPOR AŞAMASI

Spor aşaması ise şu şekilde;

Hedef koşusu, 35 metre uzunluğu olan parkurda gerçekleştirilir. Aynı kulvar üzerinde ve başlangıç noktasından 15 m, 20 m, 30 m ve 35 m uzaklıklarda hedefler vardır. Her bir hedefin üzerinde ikişer adet tahta vardır. Adaylar başlangıç noktasından koşuya başlarlar. Önce, 35 m uzaklıktaki hedefteki tahtalardan bir tanesini alır başlangıç çizgisinde bulunan sepete atar. Daha sonra tek kalan diğer tahtayı alıp sepete atar. Aday uzaktaki hedeften başlayarak yakındaki hedefe doğru sırayla koşar ve tek tek tahtaları toplayıp sepete atar. Koşu en son tahtayı sepete atıp ve bitiş çizgisini (başlangıç ve bitiş çizgileri aynı yerdir) geçtikten sonra tamamlanır. Adaylar toplam 400 m koşmuş olur

BOY KİLO

SONUÇLARDAN VE YENİ ALIMDAN HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN