PAEM Sınav Soruları Çalındı Mı? İnceleme Tamamlandı

Geçtiğimiz günlerde yaşanan KPSS skandalı sonrasında, ortaya atılan bir diğer iddiada 26 Haziran tarihinde yapılan Polis Amirleri Eğitimi Merkezi 7. dönem sınav sorularının çalındığı iddia edilmişti. Peki PAEM Sınav Soruları Çalındı Mı ? İşte ilk inceleme sonuçları..

PAEM Sınav Soruları Çalındı Mı? İnceleme Tamamlandı

PAEM Sınav Soruları Çalındı Mı? İ 

31 Temmuz tarihinde yapılan KPSS sınavı sonrasında, sınavda sorulan bazı soruların bir yayın evinin deneme sınavlarında sorulması sonrasında inceleme başlatılmış, ÖSYM başkanı görevden alınmış ve ardında da sınav iptal edilmişti. Tartışmalar sürerken, ortaya bir başka sınav ile ilgili olaran yeni iddialar atılıdı. 

Soruları Hiçbiri Aynı Değil

Öne sürülen iddilara göre 26 Haziran tarihinde Anadolu Üniversite tarafından yapılan Polis Amirleri Eğitimi Merkezi sınavı soruları da bazı kaynaklarda önceden sorulduğu iddiaları üzerinde hemen inceleme başlatılmıştı. Anadolu Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen Polis Amirleri Eğitimi Merkezi sınavı ön incelemesi tamamlandı. Üniversite bünyesinde komisyon kurularak inceleme yapıldığını açıklayan Anadolu Üniversitesi, sınavda sorulan sorular ile deneme sınavlarında çıkan soruların hiçbirinin birbiriyle aynı olmadığı sonucuna varıldığını kaydetti. 

5 Kişilik Komisyon İnceledi

Anadolu Üniversitesi’nden yapılan yazılı açıklamada, “Soru benzerliği iddiasının üniversitemize ulaşması üzerine, ivedilikle bir inceleme gerçekleştirilmiştir. Benzer olduğu iddia edilen sorular, 5 kişilik komisyon tarafından karşılaştırılmak suretiyle incelemeye tabi tutulmuştur. Benzerlik iddia edilen sorular, sınav kapsamındaki en önemli konu başlıklarına dair sorular olup, mevzuat ve temel bilgiler üzerine kurulmuştur. Gerçek manada, adayların bu önemli hususlardaki bilgilerini ölçmeye yöneliktir. Adayları sınavlara hazırlama amacıyla oluşturulan deneme sınavlarında da bu konularda sorular sorulabilmektedir. Sınavda sorulan sorular ile deneme sınavlarında çıkan soruların hiçbiri, birbiri ile aynı değildir. Sınav konu başlıklarının mevzuat ağırlıklı olduğu sınavlardaki sorularda, mevzuat metnine ait ifadeler kullanılmaktadır. Komisyon ayrıca, önemli bir uzmanlık alanı olan, ölçme ve değerlendirme bilgisine sahip olunmaksızın ileri sürülen benzerlik hatta alıntı iddialarının, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin başarıyla gerçekleştirdiği sınavlara ve kamu kurumlarına güveni sarsıcı algı oluşturma amacını taşıyabileceği kanaatindedir. Hem Açıköğretim Sistemi hem de kamu kurum ve kuruluşlarının sınavlarını, 40 yıldır başarıyla yürütmüş olan Anadolu Üniversitesi, bu konunun da ayrıntılı bir şekilde araştırılarak, hiçbir şüpheye yer vermeyecek biçimde aydınlatılması için iddia sahiplerine yönelik inceleme ve soruşturmaları başlatmış olup, bunların neticelerini, ilgili kamu kurumları ve kamuoyu ile de paylaşacaktır” denildi.