Lise Mezunu Askeri Öğrenci Alımı Başvurusu Yeniden Başlıyor: İşte MSÜ Geç Başvurusu ve Ücreti

Lise mezunları arasından askeri öğrenci alımı yapılacağı açıklandı. ÖSYM tarafından yapılan açıklamada geç başvuruların başlayacağına yer verildi.

Lise Mezunu Askeri Öğrenci Alımı Başvurusu Yeniden Başlıyor: İşte MSÜ Geç Başvurusu ve Ücreti

Lise mezunu subay astsubay alımına başvuru yapmayanlar için yeiden başvuru ekranı açılıyor.

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından bir açıklama yapıldı ve 2021 yılı MSÜ giriş sınavına başvuru süresi içinde müracaat edemeyenler için geç başvuruların 3 Mart'ta alınacağına yer verildi. 

ASKERİ ÖĞRENCİ ALIMI YAPILACAK

MSÜ sınavı ile Milli Savunma Üniversitesine lise mezunlarından askeri öğrenci alımı yapılacak. Alınacak adaylar subay ve astsubay olarak yetiştirilecek.

SÜREÇ

Astsubay alımına başvuru yapacaklar MSÜ'ye ve üniversitelere giriş sınavında TYT'ye girecek. Bu iki sınavda yeterli puanı alan öğrenciler, daha sonra spor , ön sağlık ve sözlü mülakat aşamalarına alınacak. Kazananlar 2 yıl eğitim gördükten sonra astsubay olarak göreve başlayacak. Astsubay alımına sadece erkekler başvurabilir. Astsubay Meslek Yüksekokulları için en fazla 21 (yirmibir) yaşında olmak. (01 Ocak 2000 ve sonrası doğumlu)

Subay alımında ise adaylar MSÜ 'ye ve üniversitelere giriş sınavında TYT ile AYT'ye girecek. Bu sınavlardan geçerli puan alanlar, daha sonra spor ile diğer aşamalara alınacak. Kazananlar 4 yıllık eğitimin ardından TSK'da subay olarak göreve başlayacak. Subay alımı kadın erkek adaylar arasından yapılıyor. Harp Okulları için en fazla 20 (yirmi) yaşında olmak (01 Ocak 2001 ve sonrası doğumlu)

GEÇ BAŞVURU BAŞLIYOR

MSÜ'ye bavuru süresi içinde başvuramayan adaylar 3 Mart günü geç başvuru ekranından başvurusunu yapabilecek. Geç başvurular ais.osym.gov.tr adresi üzerinden 3 mart saat 10.00 ile 23.59 arasında alınacak.

GEÇ BAŞVURU ÜCRETİ

Geç başvuru ücreti 165 TL. Başvuru ücreti bankalardan ATM'lerden yatırılmaz. Sadece ÖSYM Ödeme sayfasından yapılır.

SUBAY ASTSUBAY ALIMLARINDAN BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN