2020 İKM ve Katip Alımı Öncesi Önemli Talep-İşte Gardiyan ve Katip Alımı KPSS-Mezuniyet Şartı

Adalet Bakanlığı ile CTE 2020 yılı infaz koruma memuru ve katip alımı için geri sayım devam ediyor. İlana az kala adayların Adalet Bakanlığı 'ndan önemli bir talebi var.

2020 İKM ve Katip Alımı Öncesi Önemli Talep-İşte Gardiyan ve Katip Alımı KPSS-Mezuniyet Şartı

2020 İKM ve katip alımı öncesi adaylardan önemli talep.

2020 yılı İnfaz Koruma Memuru ve Zabıt-İcra katibi alımı için geri sayım devam ediyor. En az lise mezunu adaylar arasından KPSS puanı ile yapılacak personel alımına 7 binden fazla kadro ayrıldığı öğrenildi.

ADALET BAKANLIĞI BÜNYESİNE KATİP

Yakın dönemde yayımlanacak ilanlar ile Adalet Bakanlığı bünyesine zabıt ve icra katibi alımı yapılacak. 2500 'den fazla zabıt ve icra katibi alımının yanı sıra cezaevlerine de cezaevi katibi alınacak.

CTE BÜNYESİNE İKM ALIMI

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü bünyesine 81 şehirde infaz koruma memuru alımı yapılacak. Gardiyan kadrosunun yanı sıra şoför, hizmetli, teknisyen gibi kadrolara da çok sayıda alım olacak. 

Alınacak adaylar, 81 şehirdeki cezaevlerinde çalıştırılacak.

EN AZ LİSE MEZUNU

CTE ve Adalet Bakanlığı bünyesine yapılacak personel alımı lise, ön lisans ve lisans mezunları arasından gerçekleştirilecek.

KPSS ŞARTI

Personel alımında KPSS puan şartı aranacak. Adayların KPSS 'den enaz 70 almış olması gerekiyor. Peki sizce KPSS şartı kaç olmalı? Ankete katılmak için  TIKLAYIN

ADAYLARIN TALEPLERİ

Adalet Bakanlığı ve CTE personel alımında adaylar başvurularını adliyelere yapıyor. Posta yolu ile başvurular yapılamıyor. Başka şehre başvuru yapmak isteyen adaylar da istenen evrakları bulundukları şehirdeki adliyeye götürüp başvurusunu yapıyor.

Ve önceki yıllara baktığımızda bu ilanların başvurusunda ciddi bir yoğunluk yaşandığı , Adliye önlerinde uzun kuyruklar oluştuğu görüldü.

Bu nedenle adaylar başvuruların internet üzerinden yapılmasını istiyor. Adalet Bakanlığı ve CTE 'nin bu sese kulak vermesi, başvuruları internet üzerinden alması , sağlık açısından daha uygun olacaktır. 

İlanlar için hazırlıklar başladı. Her yıl Mayıs-Haziran aylarında yapılan personel alımı pandemi nedeniyle ertelendi. Önümüzdeki günlerde ilan için tarihin açıklanması bekleniyor.

İLAN GELDİĞİNDE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN