Tatlıların kraliçesi 20 dakikada sofralara geliyor! Mis gibi profiterol tarifi

Çıtır çıtır kabuğu ve zengin çikolata sosuyla Profiterol, tatlı ihtiyacınızı giderecek vazgeçilmez tatlılardan biri. Bu tarifle evinizde pastane kalitesinde Profiterol yapabilirsiniz.

Tatlıların kraliçesi 20 dakikada sofralara geliyor! Mis gibi profiterol tarifi

Çikolatalı tatlıların kralı olarak tanımlanan Profiterol'ün yapımı aslında sandığınızdan çok daha kolay. Burada evde lezzetli krema ve çikolata soslu Profiterol yapmayı adım adım öğreneceksiniz.

Evde lezzetli tatlılar yapmak istiyorsanız kolay Profiterol tarifi ile çıtır çıtır ve bol çikolata soslu pastane tarzı bir tatlı hazırlayabilirsiniz. Zengin çikolata sosu ve aynı zamanda hafif kremasıyla Profiterol, herkesin çok sevdiği klasik tatlılardan birisidir. Bu kolay tarifle bu muhteşem tatlıyı evinizin rahatlığında yapabilirsiniz.

Profiterol Tarifi

Malzemeler:

1 su bardağı ılık su

1 su bardağı un

125 gram tereyağı (8,5 yemek kaşığı)

3 yemek kaşığı toz şeker

3 adet büyük boy yumurta (oda sıcaklığında)

1/2 çay kaşığı tuz

Profiterol Tarifi

Kreması İçin:

500 mililitre süt (2,5 su bardağı)

1,5 çay bardağı toz şeker

3 yemek kaşığı un

2 adet yumurta sarısı

1 paket vanilin (veya vanilya çubuğu)

1 tatlı kaşığı tereyağı

Çikolata Sosu İçin:

220 gram bitter çikolata

200 gram krema (1 kutu)

Hazırlanışı:

Kremayı hazırlamak için bir tencereye sütü, toz şekeri, unu, yumurta sarısını ve vanilyayı ekleyin. Koyu kıvam alana kadar da sürekli karıştırarak pişirin.

Yoğun kremaya tereyağını ekleyip karıştırın, ocaktan alın. Daha sonra da sıcaklığına gelince krema poşetine koyup buzdolabında en az bir saat soğutun.

Profiterol Tarifi

Profiterol hamuru yapmak için suyu, tereyağını, tuzu ve toz şekeri bir tencerede birleştirin ve karıştırarak pişirin.

Daha sonra unu ekleyip 3-4 dakika daha karıştırmaya devam edin. Toplanan hamuru ocaktan alın ve bir kaseye koyun ve ara sıra karıştırarak oda sıcaklığında 15 dakika soğumaya bırakın.

Dinlenmiş ve soğumuş hamura yumurtaları teker teker ekleyip katlayın.

Yumurtalar hamura iyice karıştırıldığında çiğnenebilir ve elastik bir hamur oluşacaktır.

Sıkma torbasına koyun ve yağlı kağıt serili fırın tepsisinin içine ceviz büyüklüğü parçalar halinde sıkın. Hamuru pürüzsüz hale getirmek için ellerinizi ıslatın ve düz bir şekilde bastırın.

Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında 40 dakika kadar pişirin. Pişen Profiterol hamurunu oda sıcaklığında dinlendirmeye bırakın.

Hamurun tabanında delikler açmak için bir bıçak kullanın. Hazırladığınız kremayla o delikleri doldurun.

Çikolata sosu için ise, ince doğranmış bitter çikolatayı benmari usulünde eritin. Kremayı ekleyin ve iyice karıştırın. Ayırdığınız çikolata sosunu Profiterollerin üzerine dökün. Afiyet olsun..

Bu tarif, çikolata sosunun akıcı akışı ve kremanın hafifliği sayesinde her lokmada mükemmel tatlı deneyimi yaşatıyor. Bu basit ama etkileyici tarifi misafirlerinize çay eşliğinde veya özel bir günde servis edin. Ev yapımı Profiterol farkını yaşayın.