Şifasından almak için servet gerek! Bir tutamı dahi tomarla para ediyor

Herkes şifa olsun diye alıyordu ama fiyatı cep yakmaya başladı! Tüm detaylar haberimizde.

Şifasından almak için servet gerek! Bir tutamı dahi tomarla para ediyor

Şifa bitkisinin fiyatı görenlerin dudağını uçuklatıyor! İlk defa bu rakamlar görüldü! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

ŞİFALI BİTKİNİN FİYATI UÇTU

Edirne ilinden gelen haberlere göre şifalı ıhlamurun kilogram fiyatı 750 TL'ye kadar yükseldi. Aktar olarak çalışan esnaf Gökhan Baraz 50 gramını 40 TL'den verdiklerini, ambalaj ve etiket dahil edildiği zaman kilogramını 800 TL'ye sattıklarını ve yeni senede fiyatların artmasını beklediklerini söyledi. Baraz, yaz mevsiminde yaşanan kuraklık sebebiyle ıhlamur üretiminin bu sene az olduğunu ve fiyatların bu sene bu sebeple yükseldiğini belirtti. 

ıhlamur fiyatları uçtu

Baraz açıklamasında şunları söyledi; 'Bu sene ıhlamur fiyatları yükseldi. Sebebi yazın çok sıcak olması, piyasada ıhlamur kalmadı. Ihlamur olmayınca ve talep yüksek olunca fiyatlar yükseldi. Kilogramı 700-750 TL aralığında. 50 gramını 40 TL'ye satıyoruz. Ambalaj ve etiketi dahil ettiğimiz zaman kilogramını 800 TL'den veriyoruz. Fiyatlar epey yüksek. Yeni seneyle birlikte daha da yükselmesini bekliyoruz. Kilogramla alan kalmadı, paketle alıyorlar.'