O hastalıkların sebebi ortaya çıktı! Bunu yiyorsanız bir daha ağzınıza bile sürmeyeceksiniz

Beslenme uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, tohumdan elde edilen yağların içerdikleri kanserojen maddeler nedeniyle dikkat edilmesi gereken bir besin olduğunu belirtti. İşte uzmanın uyarıları ve tüketilmemesi gereken zararlı besinler!

O hastalıkların sebebi ortaya çıktı! Bunu yiyorsanız bir daha ağzınıza bile sürmeyeceksiniz

Ünlü beslenme uzmanı Canan Karatay, birçok kişinin farkında olmadığı ancak ciddi sağlık sorunlarına yol açabilen bir besini açıkladı. Karatay, tohumdan elde edilen yağların içerdikleri kanserojen maddeler nedeniyle uzak durulması gerektiğini belirtti. Ayrıca, bu yağların bağışıklık sistemini zayıflatarak hastalıklara yakalanma riskini artırdığını vurguladı. 

Canan Karatay'ın Uyarısı

Doğal zeytinyağı ve tereyağının düşük sıcaklıkta kızartmalarda kullanılabileceğini ifade eden Canan Karatay, ancak tohumdan elde edilen yağların yüksek sıcaklıkta kanserojen maddeye dönüştüğünü belirtiyor. Bu nedenle, özellikle ayçiçek yağı gibi tohum yağlarından kaçınılması gerektiğini vurguluyor. Ayrıca, trans yağların bağışıklık sistemini zayıflatarak hastalıklara davetiye çıkardığını açıkladı.

Canan-karatay

Zararlı Besinlerden Uzak Durun!

  • Hazır Tatlılar: Çörekler, kekler, kurabiyeler yüksek şeker içeriğiyle sağlığı tehdit edebilir.
  • Şekerli Mısır Gevreği: Şeker içeren mısır gevrekleri mide zarında iltihaba neden olabilir.
  • Beyaz Çikolata: Yüksek şeker içeriğiyle zararlı olan beyaz çikolatanın aşırı tüketiminden kaçının.
  • Margaret: Trans yağ içeren margarin yerine omega-3 yağ asitlerini tercih edin.
  • Şekersiz Gazlı İçecekler: Yapay tatlandırıcılar içeren bu içecekler, sağlık sorunlarına yol açabilir.

Canan Karatay'ın uyarıları doğrultusunda, sağlığa zarar verebilecek bu besinlerden uzak durarak daha bilinçli bir beslenme alışkanlığı edinmek önemlidir.