Ne yapsam kilo veremiyorum diyenler durun! Bu 7 küçük öneriyle cayır cayır yağ yakacaksınız

Çoğu insan hayatının bir noktasında kilo vermek, fazla kilolardan kurtulmak ister. Hızlı kilo vermek isteyen birçok kişi dengeli, düzenli yemek yemek yerine aralıklı oruç tutarak zayıflamaya çalışıyor, "Kilo vermek benim işim değil" sözleriyle kendini rahatlatıyor, bu girişimden hemen vazgeçin. Kilo temel olarak vücudunuzu ve metabolizmanızı tanımaktır. Kendinizi tanırsanız kolaylıkla kilo verebilir, sağlığınıza kavuşabilirsiniz. Bu noktada faydalı olduğu tıbbi olarak kanıtlanmış bazı belirtiler vardır. İşt

Ne yapsam kilo veremiyorum diyenler durun! Bu 7 küçük öneriyle cayır cayır yağ yakacaksınız

"Sağlıklı kilo kaybı için 9 ipucu"

Sağlıklı, dengeli, düzenli beslenmeyle kilo vermenin düzleminin aralığında mutlak bir denge vardır. Aynı şekilde vücudunuzu ne kadar sağlıklı besinlerle beslerseniz ve bilinçli tüketirseniz o kadar kilo verirsiniz. Aslında sağlıklı bir şekilde kilo vermenin doğru ve kolay yolu, metabolik açıdan uyumlu bir beslenme sistemi geliştirmektir. Metabolizmanızın dengesini bozmadan sadece temiz gıdayla kilo vererek sağlığınıza yeniden kavuşabilirsiniz.

Bazı insanların iştah içgüdüleri yalnızca açlığa tepki olarak değil aynı zamanda strese ve duygusal açlığa da tepki olarak değişir. Elbette herkes kendini hayatın her alanında zihinsel olarak sağlıklı göremez ve bu da aşırı yemeye yol açabilir. Böyle durumlarda kilo vermeye çalışmak yerine vücudunuzu dinleyin, kafanızı boşaltın ve ne yapmak istediğinizi, neden yapmak istediğinizi düşünün. Tüm bu senaryoların yanı sıra bazı insanlar yemeyi sevdikleri ve özellikle hazır işlenmiş gıdaları tükettikleri için sağlıksız kilo alıyorlar. Doğru beslenme şekli ve tutarlılığı kısa sürede kilo vermenize yardımcı olacaktır. Sağlıklı bir şekilde kilo vermek için öneriler şu şekilde;

Sağlıklı kilo kaybı için 9 ipucu

1- Uyku düzeninize dikkat edin

Sağlıklı bir şekilde kilo vermek isteyen kişilerin uyku kalitelerini artırmaları ve kendi uyku alışkanlıklarını oluşturmaları gerekmektedir. Vücudumuz biz uyurken kalori yakmaya devam eder, bu nedenle sağlıklı beslenmek, erken yatıp uyanmak metabolizmanızı hızlandıracak ve kilo vermenizi sağlayacaktır. Artan metabolizma hızı sayesinde kısa sürede kilo verecek ve kendinizi daha enerjik hissedeceksiniz. Kilolarınızdan biran önce kurtulma istiyorsanız buna uykunuzu düzenleyerek başlayın.

2- Porsiyonlarınızı azaltıp tabağınızı da küçültün

Kilo alırken en sık yapılan hatalardan biri kontrolsüz yemek yemektir. Midenizdeki açlık yerine gözlerinizdeki açlık tokluk hissini engeller ve daha fazla yemeye yönelirsiniz. Doğru miktarda dengeyi bulursanız kısa sürede kilo verebilir ve kendinizi daha hafif hissedebilirsiniz. Alımınızı kontrol etmenin yanı sıra tükettiğiniz besinlerin besin değeri de oldukça önemlidir. Baklagiller, sebzeler ve etten oluşan dengeli bir beslenme, sağlık ve zihinsel gelişim için çok önemlidir.

3- Su tüketimini artırın

Sağlıklı bir şekilde kilo vermenin bir yolu da her gün bol su içmektir. Su vücudun canlılığını korumanın yanı sıra metabolizmayı hızlandırarak yağ yakımını da teşvik eder. Kilonuza bağlı olarak her gün en az 1,5-2 litre su içmelisiniz.

4- Un, şeker ve yağı kontrollü bir şekilde işleyin

Un, şeker ve yağın kontrolsüz tüketimi kısa süreli kilo alımına ve bunun sonucunda da şişmanlamaya neden olabilir. Kilo alımına neden olan bu üç önemli maddenin mümkün olduğunca kontrollü tüketilmesinde fayda var. Beyaz un yerine tam tahıl veya tam tahılları tüketmeyi de deneyebilirsiniz. Tam tahıllardan yapılan karbonhidratlı yemekler kilo aldırmaz ve sindirim sistemi fonksiyonunu destekler. Şeker yerine tatlı olarak. Bal, pekmez veya hurma gibi doğal tatlandırıcı kullanmayı deneyin. Fazla yağın her açıdan zararlı olduğunu unutmayın. Gerçek, saf zeytinyağı tüketmek kolesterol seviyenizi dengeler ve sindirim sisteminizin normal ve sağlıklı çalışmasını sağlar.

Sağlıklı kilo kaybı için 9 ipucu

5. Sebze ve meyvelere her zaman hayatınızda yer verin

Birçok vitamin ve mineral açısından zengin olan meyve ve sebzeler insan sağlığı açısından oldukça önemlidir. C vitamini açısından zengindir ve zayıflamaya yardımcı olur. Portakal, mandalina, greyfurt gibi meyvelerin tüketilmesi sağlıklı bir şekilde kilo kaybına katkıda bulunur. Yeşil yapraklı sebzeler tüketmek sindirim sisteminizin düzenlenmesine yardımcı olur ve daha az kaloriyle tok hissetmenize yardımcı olur.

6-Egzersiz yapmayı unutmayın

En büyük hatalardan biri kilo vermek için sadece diyete odaklanmaktır. Sağlıklı beslenme alışkanlıklarının yanı sıra basit egzersizlerle aktif olarak kalori yakımınızı artırarak hızlı bir şekilde kilo verebilir ve daha sağlıklı bir fiziğe sahip olabilirsiniz. Spor salonunda egzersiz yapmanıza gerek yok. Evde 45 dakika boyunca basit egzersizler yapmak metabolizmanızı hızlandıracaktır.

7. Kafein alımınıza dikkat

Sağlıklı olarak kilo vermek için vücudunuzun emdiği her şeye çok dikkat etmeniz gerekir. Antrenmandan önce tüketilen kahvenin yağ yakımını teşvik ettiğini unutmayın. Sağlıklı bir yemekten önce kafein tüketmekten kaçının, böylece kafeine doymadan önce sağlıklı ve yeterli kalori ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz.

8- Ara öğünlerinize bitki çayını ekleyin

Kilo kaybı ve zayıflama için bitkisel çaylara yer vermek önemlidir. Bitki çayı içmek aynı zamanda metabolizmanızı hızlandırmanıza ve yorgun kaslarınızı gevşetmenize yardımcı olabilir. Sindirim sistemini etkileyen çayları tüketmek kilo verme hızını maksimuma çıkaracaktır.

9. Yeterli miktarda karbonhidrat tüketin

Kilo almanıza neden olan en yaygın hatalardan biri karbonhidrat alımınızı kontrol etmemektir. Yiyeceklerinizi besin gruplarına ayırmak neyi, ne kadar yediğinizi anlamanıza yardımcı olur. Karbonhidratları, proteinleri ve yağları kolayca dengelemenize yardımcı olur. Düşük karbonhidratlı ve temiz karbonhidratlar tüketmek kilo vermenize ve daha sağlıklı bir vücuda sahip olmanıza yardımcı olabilir.