Muzu haftalarca bozulmadan saklamanın kolay yolu! Hiç kararmadan sert kalacak

Muzları uzun süre saklamanın yöntemleri bulunmaktadır. Tatlı ya da pasta yapımında kullanacağınız muz dilimlerini saklayabilirsiniz. İşte ayrıntılar.

Muzu haftalarca bozulmadan saklamanın kolay yolu! Hiç kararmadan sert kalacak

Muz sağlıklı beslenmenin önemli bir parçasıdır ve evde sıklıkla bulunan bir meyvedir. Ancak muzlar oldukça çabuk olgunlaştığından tazeliğini kaybedebilirler. Neyse ki muzları uzun süre taze tutmanın etkili yolları var. İşte muzları taze tutmanın pratik yolları:

muz

-Muz güneş ışığından ve yüksek sıcaklıklardan korunması gereken bir meyvedir. Oda sıcaklığında saklanan muzlar 3-4 gün tazeliğini korur.

-Eve geldiğinizde marketten aldığınız muzları plastik poşetlerden çıkarın. Plastik poşetler muzların nemli olması nedeniyle daha hızlı gitmesini sağlar.

-Muz hemen yenmeyecekse kağıt torbalara veya genellikle buzdolabının kapalı bölümlerine yerleştirilebilir. Böylece saklama ömrü uzar.

-Muzların içinde çürük varsa diğerlerinden ayrılması gerekir. Aksi takdirde muzlar yan yana durursa hepsi kararmaya başlar.

-Muzları bir haftaya kadar saklamak istiyorsanız muzun birleşim yerini, yani üzerini kapatın. Saplarını hava geçirmez tutmak için plastik ambalajla kaplayın.

muz

MUZ DİLİMLERİ NASIL SAKLANIR?

Tatlı ya da pasta yapımında kullanacağınız muz dilimleri şu şekilde saklayabilirsiniz;

Muz dilimlerini buzdolabı poşetine koyun ve havasını alacak şekilde düğümleyin. Muz dilimlerini dondurucuya bu şekilde yerleştirin.

Muz dilimlerini limon suyuna batırıp buzdolabında saklayabilirsiniz. Ancak 2-3 gün içerisinde kullanmayı unutmayın.