Her yemeğe ekliyoruz ancak günden güne öldürüyor! Onlarca hastalığın altından o çıkıyor

Yemeklere lezzet kattığı bilinse de asla kullanılmamalıdır. Dünyanın en sağlıksız yiyeceklerinden biri olarak kabul ediliyor. Bunları yiyeceklerden uzak tutun ve mutfağa getirmekten kesinlikle kaçının.

Her yemeğe ekliyoruz ancak günden güne öldürüyor! Onlarca hastalığın altından o çıkıyor

Bulyon, monosodyum glutamat (MSG) adı verilen zararlı bir madde içerir. Çin tuzu adı verilen madde, uzmanlarca tehlikeli olarak nitelendirilir.

Yemeklere lezzet katmasıyla bilinen bulyonlar, pek çok hastalığa davetiye çıkarmaktadır. Bulyonun sebep olduğu hastalıkların arasında parkinson hastalığı, epilepsi, obezite ve alzheimer hastalığı gibi ciddi sağlık sorunları yer alır.

Pek çok hastalığın ortaya çıkmasına sebebiyet veren et bulyonların dışında bir de tavuk bulyonlar vardır ve onlar da aynı riski taşımaktadır. Bu bulyonların zararlı bir ürün olması besin değeriyle yakından ilgilidir. Bulyonların zararlı olmasının sebebi ise içerdiği katkı maddesi olan monosodyum glutamat (MSG)..

BULYONLARIN ZARARLARI

Bulyonların içeriğinde bulunan yemeklerde et aromasını sunan MSG, insanın merkezi sinir sistemine zararı dokunuyor. Bu madde; Alzheimer, Parkinson, epilepsi ve Huntington hastalıklarına neden olmaktadır.

MSG NEDİR?

Mono sodyum glutamatın kısaltması olan MSG, lezzeti artıran bir kimyasaldır. Çin tuzu şeklinde de bilinen bu ürün gereğinde fazla tüketildiğinde; Epilepsi, Parkinson hastalığı, Alzheimer hastalığı, Huntington hastalığı, pankreas hasarı, göz retinasının genişlemesi, yağ birikmesi, insülin artışı ve obezite gibi sağlık sorunları ortaya çıkarır.

BULYONLARIN ZARARLARI!

BULYONLARIN ZARARLARI

MSG uzun yıllardan beri gıda katkı maddesi şeklinde kullanılmaktadır. Bu sürede FDA, MSG içeren gıdalara bağlı birçok reaksiyon raporu almıştır. MSG semptom kompleksi şeklinde de adlandırılır ve şu reaksiyonları gösterir:

Baş ağrısı

Kızarma

Terlemek

Yüz, boyun ve diğer bölgelerde hissizlik (uyuşma), karıncalanma veya yanma

Hızlı çırpınan kalp atışları

Göğüs ağrısı

Hasta hissetmek (bulantı)

Zayıflık