Her gün ekmek yiyenler eyvah diyecek! Bu etkisini daha önce hiç duymadınız

Her gün ekmek tüketenlere kötü haber geldi. Yediğimiz içtiğimiz gıdalar sağlığı birçok yönden etkilerken zararlarına ve faydalarına inanamayacaksınız. İşte gıdaların dış görünüşe olan etkileri...

Her gün ekmek yiyenler eyvah diyecek! Bu etkisini daha önce hiç duymadınız

Birçok kişinin asıl problemi olan cilt sorunları birçok nedenden ötürü olurken stres, yetersiz ya da yanlış bakım, dengesiz beslenme başta gelmektedir. Gıdalar belki inanmak istemezsiniz fakat cilt sağlığıı direkt olarak etkiliyor. Dermatolog Dr. Lauren Ploch'a göre cildimiz gıdalardaki besinler tarafından korunuyor. Konu hakkında yapılan çalışma ve bilimsel rapor hakkında tüm detaylar haberimizde yer almaktadır.

AKDENİZ DİYETİ
Beslenme ve Metabolizma uzmanı Yahya Mahamat-Saleh ve ekibinin 2019'da yaptığı çalışmalar üzerine Akdeniz diyeti ile cilt kanseri arasındaki bağlantının ortak noktalarını açıkladı. Cilt kanseri riskinin uygulamayanlara göre önemli ölçüde daha düşük olduğu görüldü. 2019 yılında Rotterdam Üniversitesi Tıp Merkezi Dermatoloji Bölümü çaışmalarında analiz yapılarak lif açısından zengin olan besinlerin tüketilmesi gerektiğinin altını çizdi.

sağlıklı beslenme
SALÇA TÜKETİMİNE DİKKAT
Yapılan araştırma üzerine günde yaklaşık üç yemek kaşığı domates salçası tüketmek güneşin zararlı etkisinden korunduğu bilgisine varıldı. Sedef hastalığıyla Akdeiz diyeti ile mücadele edilirken alkolsüz içecekler, tatlılar, beyaz ekmek ve makarna gibi şekerli nişastalı gıdaların azalmasında sedef hastalıklarının belirtilerinde azalmalar görülür.

CİLT DOSTU OLAN BESİNLER
Organik ve işlenmemiş gıda ve ürünler, taze meyve ve sebzeler, işlenmemiş et, beyaz et ve balık, sağlıklı yağlar ve su tüketilmesi uzmanlar tarafından öneriliyor.
Ceviz ya da somon filetosu gibi yiyecekler, cilt hücrelerinizin sağlığı da dahil olmak üzere birçok vücut fonksiyonu için gerekli olan omega-3 yağ asitleri açısından zengin olurken sağlıklı yağlar avokado, balık, fındık, tohumlar, çikolata, yumurta ve zeytinyağından temin edilir.