Hem cildi güzelleştiriyor hem de organları yeniliyor! Kabız olanlar ağzına bile sürmesin

Enginar A, C ve B vitaminleri açısından zengindir ve sağlığa birçok faydası vardır. Çok kısa sürede yapılan enginar suyu da kendisi kadar sağlığa faydalıdır. Bu içecek kabızlık sorunu yaşayan kişiler için zararlı olabilir.

Hem cildi güzelleştiriyor hem de organları yeniliyor! Kabız olanlar ağzına bile sürmesin

Enginar çoğu insanın en iyi beş sebzesinden biri değildir ancak sağlık açısından pek çok faydası vardır. A, C ve B1 vitaminlerinin dışında magnezyum, çinko ile kalsiyum içeren bu besin, bağırsaklarınız başta olmak üzere genel sağlığınız için şifa kaynağıdır.

Fransızların göz bebeği!

Fransızlar bu sebzeyi çok seviyor. En çok da düzenli olarak suyunu tüketiyorlar. Bu su, enginarın yaprakları, sapları ve çiçekleri de dahil olmak üzere bütününden elde edilen, toksinleri uzaklaştıran ve sindirimi iyileştiren bir sıvıdır. Enginar suyu C vitamini ve antioksidanlar açısından zengindir, bu da onu bağışıklık sisteminizi güçlendirmek için harika kılar. Aynı zamanda stres ve kaygıyı azaltmaya da yardımcı olur. Enginar suyu içmenin faydaları şunlardır:

“Kötü” kolesterol şeklinde adlandırılan LDL düzeylerini düşürür. Karaciğeri toksinlerden korur, safra üretimini destekler. Antioksidanlar açısından da zengindir.

Sindirimi teşvik edebilir.

Etkili idrar söktürücüdür.

Ciltte yaşlanmaya karşı etki sağlar.

enginar suyunun faydaları

Enginar suyu şişkinliğe neden olur mu?

Enginar suyunun bağırsak önleyici özelliği de vardır. Bu enginar özü bağırsaklardaki yağların sindirilmesine yardımcı olur ve safra üretimini uyararak şişkinliği azaltır. Ek olarak enginarda bulunan antioksidanlar karaciğer fonksiyonunun iyileşmesiyle ilişkilidir. Bu toksinlerin uzaklaştırılması şişkinliği azaltabilir.

Enginar suyundan kimler uzak durmalı?

Enginar suyu bazılarında şişkinliğe ve mide-bağırsak rahatsızlığına neden olmaktadır. Brokoli, lahana, karnabahar ve Brüksel lahanası gibi sebzelerden gaz ve şişkinlik çekiyorsanız, benzer semptomlara sebeiyet vereceğinden muhtemelen enginardan uzak durmalısınız.

Ayrıca kabızlık veya lif eksikliği yaşıyorsanız enginar suyundan uzak durmalı ve onun yerine düzenli enginar yemelisiniz. Aksi halde ihtiyacınız olan lifi maalesef alamazsınız.

Enginar suyu nasıl yapılır?

Malzemeler:

3 orta boy enginar

1 litre su

enginar suyunun faydaları

Hazırlanması:

Enginarları iyice yıkayıp üstlerini ve saplarını kesin. Bunu suya ekleyin ve yaklaşık 15 dakika kadar kaynatın. Ateşten alıp tencerenin kapağını bir süre kapalı tutun.

Her gün içmek doğru mu?

Kahvaltı ve öğle yemeklerinden önce bir bardak kadar enginar suyu içmek isteyebilirsiniz. Gerekirse bunu ardı ardına 3 veya daha fazla hafta boyunca yapın. Enginar suyu sıcak ya da soğuk olarak içilebilir. Bir haftaya kadar da buzdolabında saklanabilir.