Hamileler bu sebzenin değerini bilmiyor! Hastalıklardan koruyup vücuda gençlik veriyor

C, E, A ve K vitaminleri bakımından oldukça zengin olan kuşkonmaz bakın hangi özellikleri ile dikkat çekiyor....

Hamileler bu sebzenin değerini bilmiyor! Hastalıklardan koruyup vücuda gençlik veriyor

FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR. …AMA DEĞERİNİ BİLEN DE YOK!

Cildimiz ve sağlığımız için vitaminler oldukça önemli. C, E, A ve K vitaminleri özellikle cildin ihtiyaçları yönünden zengin olan vitaminler. Bu vitaminlerin bolca bulunduğu bir sebze var ki o da aslında kıymeti bilinmeyen besinlerin başında geliyor. Özellikle Yaşlanma karşıtı özelliği ile de oldukça faydalı olan kuşkonmaz, diyabet ve kansere karşı da koruyuculuğu oldukça yüksek bir besin. Uzmanlar folik asit kaynağı olan kuşkonmazın özellikle hamilelik döneminde de sıkça yenmesi gerektiğinin altını çiziyor

kuşkonmaz

Kalori bakımından oldukça düşük olan ve içindeki vitaminler yönünden oldukça zengin olan kuşkonmaz besleyiciliği yüksek ve kendine has aroması olan bir sebzedir.

FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR

B6 vitamini, kalsiyum, magnezyum, çinko, protein, C, E, A ve K vitaminleri, folik asit, bakır ve selenyum bakımından zengin olan ve sindirim sistemi içinde oldukça yararlı olan kuşkonmaz, enerjiyi artırıp sindirim sistemini de temizliyor.

Kanın pıhtılaşmasını sağlayan k vitamini yönünden zengin olan kuşkonmaz kalp sağlığı içinde önemli bir besin. Antioksidan özelliği ile de cilt yaşlanmasına karşı koruyucu olan kuşkonmaz yaşlanmayı da oldukça geciktiriyor.

TİP 2 diyabetine karşı da koruyucu bir özelliği bulunan Kuşkonmaz aynı zamanda doğal bir idrar söktürücü. Özellikle vücudunda yüksek derece de ödem olan kişilerin yararlanması gereken bitkilerden biri olan kuşkonmaz böbrek taşını önlemesi ile de oldukça önemli bir bitki. Hamilelik döneminde bebek sağlığı için önemli olan folik asit bakımından da güçlü bir sebze olan kuşkonmaz kanser riskine karşıda koruyucu bir etkiye sahip.