Ciltteki kırışıklıkları ütü gibi açıyor! Pahalı tüm yolları unutun

Yüz kırışıklığınızdan kurtulmak için bu yöntemler deneyebilirsiniz. İşte detaylar....

Ciltteki kırışıklıkları ütü gibi açıyor! Pahalı tüm yolları unutun

 

YÜZ KIRIŞIKLIĞI SORUNU TARİH OLUYOR!

Yüz kırışıklı genetik faktörlere bağlı olsa da çevresel etkiler yüzünden de oldukça kişilerde görülür. Yüzde kırışıklık yaşa bağlı olduğu kadar genetik faktörlere de bağlı olarak değişkenlik gösterebiliyor. Kırışıklıklarda aman içinde arttıkça ve gözle görünürlüğü arttıkça kişilerin moralini bozabiliyor. Daha genç bir görünüme sahip olmak isteyen herkes cildinin kırışıklığına iyi gelecek sayısız yöntemler deniyor. Eğer sizde cildinizdeki kırışıklıklardan dolayı mutsuzsanız bu yazımızı okuyarak bu yöntemleri uygulayabilirsiniz. İşte cilt kırışıklığına faydası olan o yöntemler….

cilt

Cildinizin hızlı bir şekilde kırışmasını istemiyor ve bu süreçte bazı uygulamalar yaparak cilt kırışıklılarını azaltmak istiyorsanız bazı yöntemleri denemelisiniz. Üstelik bu yöntemler büyük maliyetler gerektirmeyen ve evde herkesin kolaylıkla yapabilecekleri yöntemlerden oluşuyor.

İnsanlar özellikle 30 yaşından sonra ciltlerinde yaşlanma izlerini silmek için bir takım yöntemler kullanırlar. Sadece kadınlar değil aynı zamanda erkeklerde kırışıklıklarından kurtulmak ve yavaşlatmak için günümüzde bi çok yöntem deniyor. 30 yaşından sonra dikkat edilmediği taktirde cilt hızlı bir yaşlanma dönemine girebiliyor bu süreçte cildinizi dışta destekleyerek de cilt sağlığınızı koruyabilirsiniz. İşte yüzde olan kırışıklıklara hızlı bir şekilde cevap veren o yöntemler…

KIRIŞIKLIKLARIN NEDENLERİ:

Dediğimiz gibi belli bir yaşın üzerinde bu genellikle 30 yaşlarla kendini gösteriyor. Ciltte kırışklı oluşumu görülüyor. Uzun süre güneşe maruz kalan ciltlerde hızlı bir şekilde yıpranıp kırışabiliyor. Özellikle tarım işçileri bu kişilerin başında geliyor. Vücuttaki kolajen üretiminin yavaş seyretmesi de kırışıklıkların belirginleşmesine neden oluyor. Eğer kişilerin Sigara gibi kötü alışkanlıkları da var ise cilt daha hızlı bir şekilde yaşlanıyor. Yanlış makyaj malzemesi ve makyajın yüzde uzun süre kalması, stres ve genetik faktörlerde cildin kırışmasını hızlandıran süreçlerdir.

Tabi ki bu yöntemler daha önce denenmiş ürünler olsa bile etkileri kişiden kişiye değişiklik göstereceğinden kullanmadan önce cildin ufak bir noktasında denenmesi ve alerjiye neden olup olmadığının kontrol edilmesi oldukça önemlidir.

KIRIŞIKLIKLARA İYİ GELECEK YÖNTEMLER

E vitamini cilt için önemli olan vitaminlerin başında geliyor. E vitamini eğer ciltte azaldıysa bu ciltte kırışıklık olarak karşımıza çıkıyor. Bununla baş edebilmek için ise E vitamini bakımından zengin avokado, kivi, üzüm çekirdeği gibi ürünlerin kullanımına özen gösterilmelidir.

Cildin nemsiz kalması da en az e vitamini eksikliği kadar cildin kırışmasına neden olabiliyor. Cildin nem dengesini korumak için ise bal resmen bulunmaz bir nimet. Balı sadece cilde sürebileceğiniz gibi zeytinyağı ya da yumurta gibi malzemelerle karıştırarak da karışımları da yüzünüze uygulayabilirsiniz. Tabi ki alerjiniz varsa dikkatli kullanmanızda fayda var. Zencefil Antienflamatuvar özelliği ile bir çok şekilde kişilerin bağışıklıklarını güçlendirdiği gibi aynı zamana da cilt kırışıklıklarını gideriyor.

Bolca vitamin ve mineral bulunan muz da cilt için oldukça yararlı bir meyve. Cildin nem dengesini koruyan muz içeriğindeki vitamin ve mineraller bakımından da oldukça zengin. Cilt için diğer yararlı olan ürünlerde hiç kuşkusuz Bitkisel yağlardır. Yağ cilt için oldukça önemli bir özelliğe sahip olabiliyor. Zeytinyağı, Hindistan cevizi yağı, jojoba yağı özellikle cilt için faydalı yağlar arasında bulunuyor. Cildin nemini korumasına yardımcı olan ve cilt bakımlarının vazgeçilmezi olan yağlar kullanılırken kesinlikle çok dikkat edilmesi gerekiyor. Cilt tipine göre kullanılması gereken ve kullanan kişilerin cildinde aşırı yağlanma sorununa da sebep olabilecek olan yağlar kullanılırken bir dermatologa danışılması cilt sağlığı açısından oldukça faydalı olacaktır. Ayrıca aleo vera da tam anlamı ile cildi besleyen ve cildin nem dengesine iyi gelen bir yöntemdir. Evinizde cildiniz için bir aleo vera bitkisi yetiştirmeyi deneyebilirsiniz. Jel halinde düzenli aralıklar ile cildinize süreceğiniz aleo vera cildinizi iyi mana da etkileyecektir. Bunun gibi aynı işlevi gören salatalık ve yeşil çay da cildin nem dengesini sağlamada oldukça önemlidir. Yeşil çay cilt kırışıklıklarının açılmasında ve cildin ışıldamasını sağlaması bakımından özellikle cilt bakımında sıklıkla yararlanılan bitkilerin başında geliyor. Sizlerde cilt sağlığınızı koruman ve cildinizde oluşan kırışıklarının derinleşmesini önlemek ve yavaşlatmak için bu yukarıda saydığımız yöntemleri deneyerek cildinizin güzelleşmesini ve daha sağlıklı olmasını sağlayabilirsiniz.