Çayı böyle içenler büyük tehlikede! Aklınıza bile gelmeyen hastalığa neden oluyor

Tavşan kanı çayınızı dumanı üstünde mi seversiniz? Uzmanlar bu konuda çok ciddi uyarılar yapıyorlar. İşte detaylar...

Çayı böyle içenler büyük tehlikede! Aklınıza bile gelmeyen hastalığa neden oluyor

Çay, Türkiye'de en çok tüketilen ürünlerden biridir. Özellikle çayı çok sıcak içen kişilere önemli bir uyarı yapıldı. Uzmanlar sıcak çay içmenin kanser riski taşıdığını söyledi. Detaylar haberimizde...

su

ÇAYI SICAK İÇERKEN İKİ KEZ DÜŞÜNÜN!

Sıcak çay içenlere önemli bir uyarı yapıldı. Sıcak çay içenlere kötü haber geldi. Peki çayı hangi sıcaklıkta içmelisiniz?

Çay Türk insanının vazgeçilmez içeceklerinden biridir. Sabah veya akşam, kahvaltıdan önce veya sonra her an içilebilen çay konusunda önemli bir uyarı da bulunuyor. Çay içenleri sıcak çay içmemeleri konusunda uyarıyoruz.

Peki çayı hangi sıcaklıkta içmelisiniz? Sıcak çay içtiğinizde ne olur?

Araştırmacılar, 25 yıl boyunca yemek borusu kanseri teşhisi konulan 742 erkek ve 720 kadından elde edilen verileri incelediler ve bu hastaların %85'inin çok sıcak çay içtiğini buldular. Çayın çeşitli faydaları olmakla birlikte vücuda olumsuz etkilerinin de olduğu bilinmektedir.

SICAK ÇAY İÇMEK KANSERE NEDEN OLABİLİR

Uzmanlar hafif ılık çay içmenizi tavsiye ediyor, ancak asla sıcak çay içmeyin. Çünkü araştırmalara göre sıcak çay kansere neden olabiliyor. Sıcak çay içmek ağız, boğaz ve yemek borusu kanseri görülme sıklığının özellikle yüksek olmasının nedenidir.

ÇAYI HEMEN DEĞİL 3-4 DAKİKA BEKLETEREK İÇİN

Uzmanlar, çay içenlerin çayı bardağa döktükten sonra 65 derecede çay içmeleri için 3-4 dakika beklemelerini öneriyor.