Bu iki belirtiyi hissettiğiniz an kendinizi karantinaya alın! Bu kez durum çok kritik

Dünyada milyarlarca insanın ölümüne neden olan koronavirüs salgınından sonra herkesin korkusu yeni bir salgın daha olabilir mi? Yeni bir salgın haberi kapıda. İşte detaylar…

Bu iki belirtiyi hissettiğiniz an kendinizi karantinaya alın! Bu kez durum çok kritik

Covid-19 vakası son yılların en fazla ölümcül vakası oldu ve hala da etkileri devam etmektedir. Tüm dünyanın en çok etkilendiği salgın hastalıklardan birisi olan covid-19 için yeni bir alarm verildi. Detaylar haberimizde…

su

YENİ VARYANT HIZLA YAYILIYOR! BU İKİ BELİRTİ VARSA DİKKAT

2019 yılında dünyaya yayılan koronavirüsün yeni bir varyantı haline gelerek bir kez daha dikkatleri üzerine çekiyor. Virüsün yeni bir varyantı olan JN.1, iki yeni semptom sergilemesi nedeniyle dikkat çekiyor.

Koronavirüsün JN.1 adı verilen ve tüm dünyada endişe yaratan yeni varyantı hızla yayılmaya devam ediyor. Bilim insanları bir açıklamada, yeni varyantın iki önemli belirtiye neden olduğunu söyledi.

Son araştırmalar, JN.1'in semptomlarının diğer varyantlardan farklı olduğunu, yani "anksiyete" ve "uyku güçlüğü" olduğunu göstermiştir.

Aralık 2023 verilerine göre aşağıdaki öne çıkan semptomlar koronavirüs salgınıyla ilişkilendiriliyor:

Burun Akıntısı (%31,1)

Öksürük (%22,9)

Baş Ağrısı (%20,1)

Zayıflık/Yorgunluk (%19,6)

Kas Ağrısı (%15,8)

Boğaz Ağrısı (%13,2)

Uyku Sorunu (%10,8)

Endişe/Kaygı (%10,5)

Listelenen semptomlar, salgının başlangıcından bu yana sıklıkla ortaya çıkan semptomları içermektedir. Ancak dikkat çekici bir şekilde bu listeye uyku bozuklukları ve anksiyete gibi yeni semptomlar da eklendi.

Ancak tat ve koku kaybı, Birleşik Krallık'ta enfekte kişilerin yalnızca %2-3'ü tarafından rapor edildi ve artık eskisinden daha az sıklıkla rapor ediliyor.

Sağlık yetkilileri, halkın bu yeni semptomlara karşı dikkatli olması, önlem alması ve sağlık uzmanına başvurması gerektiğini hatırlatıyor. JN.1 varyantının yayılmasını kontrol altına almak için dünya çapında takip ve karşı önlemler yakından izlenmeye devam ediyor.