İBB Genel Sekreteri Yavuz Erkut Kimdir , Nerelidir?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu bir açıklama yaptı ve İBB Genel Sekreteri görevine Yavuz Erkut 'un atamasının yapılacağını ifade etti. Peki Yavuz Erkut kimdir? Nerelidir?

İBB Genel Sekreteri Yavuz Erkut Kimdir , Nerelidir?

Ekrem İmamoğlu İBB Genel Sekreterinin kim olduğunu açıkladı.

Önceki gün Haber Global canlı yayınına katılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu, yeni genel sekreter hakkında "Örneğin genel sekreter olarak düşündüğümüz Yavuz Erkut bey, kamu tecrübesi en üst seviyede. Türkiye'nin en kıymetli kurumlarından birini yönetmiş" ifadelerini kullandı.

İmamoğlu konu ile ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Ben ne dedim eş, dost akraba yok. Bu şehrin çok kıymetli insanları var. Kendini ispat etmiş. Bir çalışma prensibimiz var. Herkesi kucaklayacağız. Takım çalışmasına uygun, kişiye değil 16 milyon insanı mutlu edecek insanlarla geçmişten bugüne tanışıyoruz. Bu süreç içerisinde tanıştığımız insanlar bile var. Örneğin genel sekreter olarak düşündüğümüz Yavuz Erkut bey, kamu tecrübesi en üst seviyede. Türkiye'nin en kıymetli kurumlarından birini yönetmiş. Hem orada hem diğer görevde başarılı bir CEO'luk yapmış böyle bir beyfendi hizmet yapacak. Bakanlık onayı, güvenlik soruşturması ve diğer prosedürler devam ediyor."

YAVUZ ERKUT KİMDİR?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri olan Yavuz Erkut 1955 senesinde Giresun 'da dünyaya geldi. Boğaziçi Üniversitesi Kimya Mühendisliğinden mezun olan Erkut, lisans eğitimi sonrası yüksek lisansını Wales Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünde yaptı.

Yavuz Erkut, 1979 yılında çalışma hayatına başladığı TÜPRAŞ 'ta farklı pozisyonlarda görevlerde bulunduktan sonra, 2000 yılında katıldığı Opet Petrolcülük'te son olarak Genel Müdür olarak görev yapıyordu.

Erkut son olarak Ekrem İmamoğlu tarafından başkan danışmanı yapılmıştı.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA