Hemşire-Ebe-Yardımcı ve Diğer Sağlık Personeli Alımı Sayısı O Gün Belli Olacak

Sağlık Bakanlığı 2019 yılı hemşire, diğer sağlık personeli ve yardımcı personel alımında detaylar belli olmaya başladı.

Hemşire-Ebe-Yardımcı ve Diğer Sağlık Personeli Alımı Sayısı O Gün Belli Olacak

Sağlık Bakanlığı 2019 yılı personel alımı sayısı hakkında önemli açıklama.

Bakanlık kaynaklarından edinilen son dakika bilgilerine göre 2019 yılında personel alımına ilişkin detaylar belli oldu. 

DİŞ HEKİMİ-ECZACI-PRATİSYEN HEKİM

Geçtiğimiz gün TBMM Genel Kurulu 'nda açıklama yapan Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, "2019'da pratisyen hekim, uzman hekim, diş hekimi ve eczacı olmak üzere 25 bine yakın personel ataması gerçekleştireceğiz." ifadelerini kullandı.

HEMŞİRE VE YARDIMCI SAĞLIK PERSONELİ ALIMI SAYISI

Sağlık Bakanlığından atama bekleyen adaylar, kaç hemşire ve diğer sağlık personeli alımı yapacaını merak ediyor. Bu konuda bir açıklamayı Sağlık Platformu Başkanı Aras Ali Altıntaş, Sağlık komisyon başkanı Şenel Yediyıldız ile bir görüşme gerçekleştirdi. 

"Ve gelelim asil konuya." diyerek açıklama yapan  Sağlık platformu başkanı Altıntaş, personel alımları ile ilgili şu ifadeleri kullandı:

"Atama bekleyen 550 bin sağlıkçının en büyük derdi atamalar ve adil dağılım konusu olduğunu 2019 da yüksek rakamlar beklediğimizi söyledik. 

Arkadaslar digerleri sayı bilgisi vermeye çekinse de Komisyon Baskani sayın Yediyıldız 2019 atamasının 2018 den fazla olacağını talebi bu şekilde yaptıklarını ve gerçekleşmesinin muhtemel olacağını belirtti. Yanı Şenel beye göre 2019 da 27 binden fazla atama olacak. bu haberin olumlu olduğunu fakat dağılımda da etki etmek istediğimizi açıkça belirttik. (Aralık 10 itibari ile bütçe netleşecek imzaya gelecek)"

Bu açıklamaya göre Sağlık Bakanlığı 'nın 2019 yılında 30 bin civarı atama yapması bekleniyor.

AÇIKLAMA NE ZAMAN GELECEK?

Sağlık Bakanlığı 'na 2019 yılında yapılacak personel alımında tam sayı Ocak ayında belli olacak. Bütçe TBMM'den geçip yayımlandıktan sonra hemşire ve diğer sağlık personelleri kadrosuna yapılacak atama sayıları belirlenecek.

SAYI BELLİ OLDUĞU ANDA BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN KAMUBULTENİ MOBİL UYGULAMASINI İNDİRİN.

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN